Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 289 (8206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifre concrete

Ioan Balan spune că sumele atrase de la Uniunea Europeană în acest an sunt net superioare celor din 2021

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan spune că România se pregătește să încheie un an plin de provocări, în care am fost nevoiți să răspundem unor crize majore, cum ar fi agresiunea barbară din Ucraina și criza energetică.

”Cred că anul 2022 a fost un an al testelor pentru România, teste dificile pe care le-am depășit cu bine: am reușit să facilităm accesul a milioane de refugiați, să sprijinim tranzitul a milioane de tone de cereale, să acordăm protecție pentru zeci de mii de cetățeni ucraineni, să temperăm creșterile prețurilor energetice și să protejăm populația vulnerabilă în fața tăvălugului de scumpiri. Mai mult decât atât, trebuie să apreciem faptul că Guvernul României condus de Nicolae Ciucă nu s-a abătut de la obiectivele de dezvoltare și de reformă pe care ni le asumaserăm la sfârșitul anului trecut. Mărturie stau sutele de șantiere pe care se lucrează la ora aceasta, proiectele majore de infrastructură pe care nu credeam că le vom urni vreodată, miile de proiecte așteptate de autoritățile locale și de cetățeni”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a amintit, oferind cifre concrete, că, numai în primele 10 luni din anul 2022, sumele atrase de la Uniunea Europeană au fost cu peste 41% mai mari față de anul precedent, iar cheltuielile cu investițiile au crescut cu aproape 10 miliarde de lei față de anul 2021.

”Dacă ne întrebăm de ce România a avut creștere economică consistentă, în timp ce unele state europene abia au reușit să evite recesiunea, atunci răspunsul îl găsim în încăpățânarea Guvernului Ciucă și a miilor de primari, care au apăsat puternic pe accelerația investițiilor publice. Să nu cădem în capcană și să considerăm că, începând cu 1 ianuarie 2023, toate provocările cu care ne-am confruntat anul acesta vor dispărea ca prin minune. De asemenea, ar fi imatur să credem că investițiile majore demarate vor merge de la sine dacă nu le vom urmări, nu vom pune presiune pe constructori să se încadreze în termene și să realizeze lucrări de calitate. Dimpotrivă, cred că în anul 2023 va trebui ca fiecare autoritate a statului român, fiecare minister sau primărie, să muncească mai mult și mai eficient, pentru că principalele surse de finanțare a investițiilor din țara noastră, fondurile europene, au termene foarte scurte de implementare”, a mai precizat Ioan Balan.

Deputatul liberal a mai menționat că actualul exercițiu financiar cu fonduri europene 2014-2021 se va încheia curând, iar termenele limită din PNRR se apropie.

”Din bugetul următor al UE trebuie să prezentăm Comisiei proiecte serioase, utile românilor și dezvoltării țării. Pentru că în zilele următoare Ministerul Finanțelor va face public proiectul de buget pentru anul 2023, îmi doresc ca acesta să conțină cele mai curajoase ținte de investiții publice din ultimele 3 decenii, pentru că investițiile ne dau certitudinea că putem crește standardul de viață al românilor”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan spune că sumele atrase de la Uniunea Europeană în acest an sunt net superioare celor din 2021.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan spune că sumele atrase de la Uniunea Europeană în acest an sunt net superioare celor din 20210.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei