Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 276 (8193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Un preot din Suceava, condamnat pentru că a condus fără permis și a refuzat să-i fie stabilită alcoolemia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un preot din municipiul Suceava a fost condamnat de Judecătoria Suceava într-un dosar de conducere fără permis și refuzul de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

I.A.D., preot la Biserica „Sfântul Gheorghe” de lângă Gara Burdujeni, de pe strada Jean Bart, a primit 1 an și 2 luni de închisoare pentru infracțiunea de refuz recoltare mostre biologice, respectiv 1 an de închisoare pentru conducere fără permis. Sentința rezultantă stabilită de judecători este de 1 an și 6 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiționat, cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Preotul nu va face așadar pușcărie dacă respectă interdicțiile și obligațiile impuse.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul are obligația de a respecta mai multe restricții și obligații.  

Printre altele, i s-a impus obligația de a urma un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională, obligația de a frecventa un program de reintegrare socială, dar și obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Suceava pe o perioadă de 70 de zile.

Preotului i s-a atras atenția că dacă încalcă vreuna din dispoziții ori mai comite vreo infracțiune, pedeapsa va fi comutată în una cu executare.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată prin apel. Prin urmare, preotul se bucură încă de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

Preotul  este văzut în general bine în comunitate și printre credincioși, fiind implicat în acțiuni filantropice. Problemele sale de până acum au venit însă pe linie rutieră.

Preotul a fost prins la volanul unei mașini fără a avea la acea dată drept de a conduce și a refuzat solicitarea polițiștilor de a-i fi recoltată alcoolemia. Acesta a optat așadar ca alcoolemia să rămână necunoscută, cu precizarea că infracțiunea de refuz recoltare probe biologice este pedepsită de Codul Penal mai aspru decât consumul de alcool în sine. 

Preotul a mai fost implicat într-un incident, după ce un BMW a intrat într-un gard și în peretele unei case, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, iar ambii bărbați din mașină (unul dintre ei preotul) erau băuți. Cei doi au dat declarații contradictorii, declarând că probau mașina pentru o vânzare și au condus-o pe rând. În acest caz preotul  a scăpat totuși de răspundere penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un preot din Suceava, condamnat pentru că a condus fără permis și a refuzat să-i fie stabilită alcoolemia.
 Vizualizări articol: 3939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un preot din Suceava, condamnat pentru că a condus fără permis și a refuzat să-i fie stabilită alcoolemia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei