Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 276 (8193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La București

O elevă din județ, în rol de ministru al Educației într-o ședință de guvern a copiilor, de la Palatul Victoria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Palatul Victoria a găzduit, luni, 21 noiembrie, o ședință de guvern atipică, elevi din toată țara luându-le locul miniştrilor de drept. 

Din Guvernul Copiilor a făcut parte și eleva Rafaela Barac Bologa, din clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, aceasta ocupând fotoliul de ministru al Educației.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, ședinţa fiind condusă de către consilierul de stat Mădălina Turza - Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară şi Grupuri Vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, elevii și-au prezentat viziunea şi aspiraţiile pentru România printr-o serie de proiecte care să vină în sprijinul educației, al sistemului de sănătate. Ordinea de zi a cuprins propuneri de măsuri în beneficiul tuturor copiilor.

Rafaela Barac Bologa a „inițiat” două proiecte de hotărâre de guvern privind renovarea școlilor din mediul rural și transport gratuit pentru toți elevii. De asemenea, aceasta a susținut și o serie de propuneri venite din partea altor colegi din Guvern, precum înființarea de cabinete medicale școlare în fiecare unitate de învățământ sau introducerea unei materii opționale despre acordarea primului ajutor.

Pentru fiecare dintre propuneri, eleva a adus argumente și motive pentru ca acestea să fie puse în aplicare.

Boardul Copiilor din România este un grup constituit la inițiativa UNICEF, „format din copii de diferite vârste, din diferite orașe, din mediul urban și rural, provenind din medii familiale sau din sistemul de protecție a copilului, cu origini etnice diferite și cu o experiență variată în domeniul reprezentării”.

Mădălina Turza, consilier de stat: „Ședința de guvern a copiilor de astăzi a fost o lecție de învățare deopotrivă pentru noi, adulții, dar și pentru copii. Propunerile miniștrilor copii au arătat cât de importantă este vocea copiilor în luarea marilor decizii. Pentru ei, în schimb, exercițiul de astăzi cu siguranță va fi un reper și o lecție despre importanța lucrului în echipă și responsabilitatea luării deciziilor”.

Rafaela este și președinte interimar în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Suceava. De asemenea, adolescenta este o elevă eminentă, fiind laureata multor competiții, cea mai recentă fiind Olimpiada internațională de astronomie și științele spațiului pentru juniori, de la Câmpulung Moldovenesc, unde a obținut medalie de aur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă din județ, în rol de ministru al Educației într-o ședință de guvern a copiilor, de la Palatul Victoria.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
O elevă din județ, în rol de ministru al Educației într-o ședință de guvern a copiilor, de la Palatul Victoria3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei