Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 276 (8193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politicienii și performanța intelectuală!

Stalin considera că o politică de menținere în foame și sărăcie a intelectualilor îi va face să sărute mâna „binefăcătorului” pentru un colț de pâine! Și a aplicat consecvent această politică! Cine nu se conforma primea un bilet de tren spre Gulagul din Siberia! Doar dus! Stalin nu a fost supus oprobiului public pentru milioane de morți și vieți distruse de către „masele largi populare” ale URSS! Din contra! Este considerat și acum, de peste 50% din popor (???) ca arhitectul „măreției URSS”, alături de Petru cel Mare și Ivan cel Groaznic!

La noi, cred, o bună parte din „clasa politică” (cu puține „clase” făcute „pe bune”!) și-ar dori o intelectualitate (?) aservită și disponibilă la laude și sărutat condurul! Cei „cu școală” și poziție socială peste medie nu trebuie să-i agaseze cu întrebări și comentarii pe conducători și guvernele lor! Trebuie lăsați să „muncească” (hi-hi)! Câștigarea simpatiei (??) în rândul elitelor (?), cu un plus de succes în rândul celor vizibili din mass-media, s-a realizat! De când a început și ale cui sunt „meritele”?

În anii  ’90 democrația participativă (nu adormită, ca acum!) se manifesta activ, deși cu naivitate, ca la orice început! Cu timpul, interesele economice private au prevalat și atitudinea critică, normală într-o țară normală, s-a estompat până la dispariție! Câte anchete jurnalistice „pe bune”, și nu tentative de șantaj sau atacuri mascate ale adversarilor politici, mai sunt în România?? Vinovați sunt și „beneficiarii” și „victimele” de bună voie!

Asistăm la manifestări de slugărnicie, ca în perioada bolșevică, din partea unor personalități veritabile ale societății noastre! Domnul Liiceanu aproba cu entuziasm prostia lui Băse care decreta că „școala românească scoate tâmpiți”! Băse era convins de aceasta din experiența proprie, cred! Dar, pentru niște avantaje materiale să te comporți ca Sadoveanu (un alt intelectual de prestigiu) care voia să-și salveze moșiile de la colectivizare?

Deci, sărăcia la care Stalin supunea societatea cu tot cu vârfurile ei (fără nomenclatura care trăia precum nobilii!) se aplică și acum, în varianta soft! Li se dă un „colț de pâine”, sub forma unor funcții la stat, burse, subvenții instituțiilor unde activează, ca răsplată pentru tăcere și „trecerea cu vederea”! Doar atât!!

Nu se promovează în funcții de decizie intelectualii de frunte! Nici un membru al Academiei Române în Parlament (între războaie președintele Academiei era senator de drept!). De ce se întâmplă asta, este o întrebare retorică! Cei din politică nu vor ca votanții să sesizeze diferența dintre ei și veritabilii posesori de diplome! Ar ieși permanent pe locul II!

În concluzie, politicienii apreciază intelectualii cât timp aceștia nu atentează „la scaune înalte”! Și le servesc interesele! Nu mai mult! Rezultatele sunt vizibile!!

Revenind pe meleaguri sucevene, vreau să reiau o cerere privind circulația dinspre parcul din spatele „Poștei” spre Str. Curtea Domnească (Biserica Sf. Dumitru). O alee a fost transformată în stradă cu sens unic, în condițiile în care vizibilitatea pentru șoferi este zero! Alternativa este la 100 m! Cine a avizat tâmpenia? Accidentul „urât” se va produce sigur! Ce fac Primăria și Poliția? Dorm?

Putiniștii” recită toți aceeași poezie, scrisă la Moscova și transmisă, se pare, prin Chișinău! Cozile de topor sunt plătite în ruble? Nu cred! Banii din Occidentul criminal și nazist sunt preferați! Nu sunt „iubitori” ai lui Putin din convingere nici la spitalul...

Dan Strutinschi

P.S.  Soția a distribuit două poze cu mine lăudându-mă cu recolta bogată de ciuperci! De 10 ori mai multe like-uri decât pentru articol! Trebuie să las scrisul și să devin „burețar”! Dar ce fac în extrasezon? Spun minciuni ca pescarii în perioada interzicerii pescuitului? De ce nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Politicienii și performanța intelectuală!.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Politicienii și performanța intelectuală!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei