Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 276 (8193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Stan: PSD și-a impus soluţiile pentru creșterea veniturilor românilor, convingându-i pe liberali că fiecare categorie socială poate fi sprijinită, însă nu la fel, ci diferit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul social-democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a declarat că în cele din urmă PSD şi-a impus viziunea şi soluţiile în privința majorării veniturilor românilor, convingându-i pe partenerii de guvernare de la PNL că fiecare categorie socială poate fi sprijinită, însă nu la fel, ci diferit. Ioan Stan a subliniat că cei cu venituri mici vor primi mai mult sprijin din partea statului, pentru că aşa este normal şi echitabil.

“În fond, la vremuri de criză este nevoie de solidaritate. Drept urmare, am considerat că fiecare categorie trebuie ajutată diferit, iar susținerea din partea statului trebuie să meargă în proporție mai mare la cei care resimt din plin efectele crizei economice. Și aici ne referim atât la persoanele active,  salariații cu salariu minim, prin creșterea salariului minim la 3.000 lei, din care 200 de lei scutiți de taxe, cât și la cei care un muncit o viață și cu toate acestea au acum pensii mici”, a spus președintele PSD Suceava. El a arătat că de la 1 ianuarie toate pensiile vor crește cu 12,5%, respectiv punctul de pensie va fi de 1.784 de lei. Ioan Stan a precizat că în același timp va continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei. “Astfel se vor acorda 1.000 de lei celor cu pensii până în 1.500 de lei, 800 de lei celor cu pensii până în 2.000 de lei și 600 de lei celor cu pensii până în 3.000 de lei. Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023.

Totodată, vom acorda un sprijin de 1.400 de lei (în două tranşe semestriale) pentru plata facturilor la energie pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani care au pensii sub 2.000 de lei”, a afirmat Stan. El a adăugat că în plus, persoanele cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023. “Nu i-am uitat nici pe veteranii şi văduvele de război, majorându-le indemnizaţia cu aproximativ 30%, iar alocaţiile, de la 1 ianuarie 2023, vor fi indexate cu rata inflaţiei.

PSD a promis, PSD s-a ţinut de cuvânt!”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stan: PSD și-a impus soluţiile pentru creșterea veniturilor românilor, convingându-i pe liberali că fiecare categorie socială poate fi sprijinită, însă nu la fel, ci diferit.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Stan: PSD și-a impus soluţiile pentru creșterea veniturilor românilor, convingându-i pe liberali că fiecare categorie socială poate fi sprijinită, însă nu la fel, ci diferit1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei