Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 222 (8139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După opt ani

Trenurile InterCity vor reveni, cel puțin cu numele, pe ruta Suceava – București

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Informațiile pe surse prezentate de clubferoviar.ro arată că din luna decembrie a acestui an vor reveni pe căile ferate române trenurile InterCity (IC), la opt ani de zile după ce s-a renunțat la acest rang din cauză că regimul de viteză nu făcea diferența față de trenurile InterRegio (fostele trenuri Accelerat).

Pe lista trenurilor InterCity care revin se va afla și o pereche de trenuri de pe ruta Suceava – București Nord.

Trenul InterCity ”Ștefan cel Mare” va pleca din București la 17.22 și ar urma să ajungă la Suceava în cinci ore și 40 de minute.   

Cei de la Club Feroviar au și lista de opriri a acestor trenuri care vor lega Capitala de Suceava. Trenurile vor avea opriri la Buftea, Ploiești Sud, Buzău, Focșani, Bacău și Pașcani. Perechea acestui tren va pleca din Suceava la ora 5.45 și va sosi la București Nord la 11.30, după cinci ore și 45 de minute. Viteza maximă pe acest traseu, de 140 km/oră, va fi atinsă între București Nord și Crivina (Prahova).

Trebuie spus că, în mare, această trasă este acoperită și acum de perechea Suceava-București Nord, pe aproximativ aceleași intervale orare. Așadar, este vorba practic de o rebotezare a acestei perechi de trenuri. Nu este clar încă și dacă noile trenuri vor fi tarifate superior față de cele InterRegio. Iar asta nu ar fi deloc bine pentru călători, mai ales că tarifele au crescut deja unitar cu 20% și nu sunt tocmai mici.

În alte țări europene transportul feroviar a fost ieftinit, tocmai pentru a încuraja lumea să mai renunțe la mașini. 

Acești timpi de parcurs de aproximativ 5 ore și 45 de minute dintre Suceava și București ar putea fi catalogați drept decenți, cu condiția însă ca acest grafic să fie respectat. Din păcate, frecvent în ultimele luni trenurile spre București au înregistrat întârzieri de 30-40 de minute, chiar mai mari. În realitate, timpi de parcurs au fost rar sub 6 ore. 

Dacă ne raportăm însă la situația de acum 4-5 ani, când toate trenurile spre București făceau 7 ore și chiar peste, în ultimii doi ani s-au făcut progrese datorită unor lucrări de infrastructură. 

Conform informațiilor clubferoviar.ro, trenurile cu rang de IC ar urma să circule pe rutele București-Constanța, București-Suceava (cu ramificație la Iași) și București-Cluj-Napoca (cu ramură spre Timișoara Nord).

Specialiștii din domeniu spun că linia București-Constanța ar fi cam singura cu timpi de mers care să justifice un rang de InterCity, cu un preț pe măsură. De asemenea, un astfel de tren ar trebui să aibă foarte puține opriri, chiar să circule fără oprire între orașe foarte mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenurile InterCity vor reveni, cel puțin cu numele, pe ruta Suceava – București.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenurile InterCity vor reveni, cel puțin cu numele, pe ruta Suceava – București0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei