Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 222 (8139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a Colegiului ,,Ștefan cel Mare” participă la un festival-concurs internațional organizat în Grecia - Kalamata

Miercuri, 21 Septembrie 2022 (09:00:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare” din Suceava participă, în perioada 20-27 septembrie 2022, la 4th Kalamata International Choir Competition and Festival, în Kalamata, Grecia, o competiție la care participă coruri din toată lumea.

Cunoscută pentru performanțele deosebite obținute de-a lungul anilor, Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” face parte din topul celor mai bune ansambluri corale de tineret din Suceava. Mai mult, specialiștii susțin că sucevenii sunt printre cei mai buni din regiunea Moldovei.

Corala, dirijată de pr. profesor Lucian Tablan Popescu, este însoțită în Grecia de inspector școlar arte, Loredana Mihaela Ceică, din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Printre cele 57 de persoane care fac deplasarea în Grecia se numără elevele talentate - membre ale corului, alături de părintele profesor dirijor Lucian Tablan Popescu, prof. Valentina Maria Tablan Popescu, pr. profesor Gheorghe-Florin Hostiuc, prof. Adrian-Mihai Frîncu, Dan Ceică și prof. Ioana Camară.

 

·        Repertoriu

 

Tinerii coriști suceveni vor să impresioneze juriul internațional de la competiția din Kalamata cu câteva melodii care au fost recent audiate și în cadrul recitalului de joi, 15 septembrie 2022, pe scena Teatrului Municipal ,,Matei Vișniec" Suceava, precum: Adiemus – compozitor Karl Jenkins, un amestec deosebit de melodii africane-tribale și celtice; Once Upon a December – o poveste a iubirii și nostalgiei în aranjamentul lui Audrey Snyder. Apoi, vor face ușor trecerea către dorul pur românesc surprins de „Doină”, aranjament muzical ce-i aparțe părintelui profesor dirijor Lucian Tablan Popescu, solist: profesor Valentina Maria Tablan Popescu. Rămânând pe plaiuri încărcate de cultură și lirism, coriștii păstrează aceeași notă și se îndreptă către marele poet Mihai Eminescu cu a lui „Floare Albastră”, aranjament de Vasile Spătărelu, solist: Iacob Adriana, studentă a Universității Naționale de Arte ,,George Enescu" din Iași, piesă pe care au inclus-o cu mare dragoste în programul pe care îl vor prezenta la competiția internațională din Grecia. Recitatul sucevenilor din concurs se va încheia cu „sânge vânjos care ne clocotește în vene, cu voioșie și inimă curată de român, interpretând <Sârba-n căruță>, compozitor – Gheorghe Danga”.

 

·        22 de coruri în competiție

 

Am aflat de la organizatori că în cadrul concursului vor participa coruri din întreaga lume: Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Croația, Letonia și Norvegia etc. Vor fi în total 22 de coruri în competiție. În perioada desfășurării Concursului-Festival, Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare” din Suceava va participa la Concertul Prieteniei, susținut în „Kalamata Music School Maria Callas", la Gala Concert, ca invitați speciali, în incinta ,,Kalamata Dance Megaron – Great Hall“, la Competiția pentru ,,Kalamata Choir Prize 2022” și se vor alătura cu mândrie în a reprezenta România în cadrul Paradei Corurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a Colegiului ,,Ștefan cel Mare” participă la un festival-concurs internațional organizat în Grecia - Kalamata.
 Vizualizări articol: 2251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a Colegiului ,,Ștefan cel Mare” participă la un festival-concurs internațional organizat în Grecia - Kalamata5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei