Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 222 (8139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Ruta alternativă Suceava - Botoșani, tronson II, va fi dată în folosință din 15 octombrie a.c.

Miercuri, 21 Septembrie 2022 (14:08:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la tronsonul II al rutei alternative Suceava -Botoșani, pe strada Apeductului, vor fi finalizate până la data de 15 octombrie a.c., a anunțat miercuri, în conferință de presă, primarul de Suceava, Ion Lungu.

Lungu a declarat că după darea în folosință a acestui tronson vor fi funcționale două variante provizorii de circulație, una pentru trafic ușor, în lungime de 7,2 km, cu ieșire în DN 29 la Școala Gimnazială din Plopeni, iar cea de a doua, cu o lungime de 10,8 km, pentru trafic greu, cu ieșire în DN 29, la moara din Salcea.

Ruta pentru autoturisme, de pe strada Mirăuți cu ieșire în DN 29, la școala din Plopeni, cu trecere peste calea ferată la nivel în zona fostei halte Lisaura, are o porțiune de 4,7 km de drum asfaltat (parțial betonat) și 2,5 km nemodernizat.

Ruta pentru traficul greu, cu trecere pe la gara Văratec și ieșire în DN 29 la moara din Salcea, are 6,9 km de drum asfaltat (parțial betonat) și 3,9 km de drum nemodernizat.

Primarul a declarat că părțile de drum nemodernizat sunt pe raza teritorial administrativă a orașului Salcea și nu pot fi modernizate de administrația locală din municipiul Suceava, dar împreună cu Primăria Salcea se va efectua balastarea pentru ca drumul să fie în întregime funcțional.

În aceste zile se lucrează la montarea stâlpilor pentru sistemul de iluminat public, care va fi pus în funcțiune la 1 noiembrie a.c..

„În ședința de Consiliu Local din această lună vom aproba indicatorii tehnico-economici la sensul giratoriu din intersecția Calea Unirii cu Traian Vuia, pe care dorim să-l finalizăm până la sfârșitul anului. Sperăm ca până în anul 2024 să terminăm varianta total asfaltată a rutei alternative cu ieșire în DN 29, la fosta Avicola Burdujeni, cu finanțare din programul național de investiții Anghel Saligny”, a afirmat primarul Ion Lungu.

Acesta a mai spus că sensul giratoriu ar fi trebuit făcut de un dezvoltator imobiliar cu investiții în zonă, însă acesta nu și-a respectat obligațiile asumate, astfel încât lucrarea va fi executată de municipalitate. Firma respectivă a fost dată în judecată pentru recuperarea banilor cheltuiți de primărie pentru construirea sensului giratoriu.

La rândul său, primarul din Salcea, Ezekiel Belțic, a declarat că se bucură pentru continuarea lucrărilor la realizarea rutei alternative Suceava – Botoșani, întrucât și cetățeni ai orașului Salcea „beneficiază de această rută parcursă în timp mai scurt, decongestionand într-o anumită măsură și traficul aglomerat de pe DN29”.

Referitor la porțiunea de drum nemodernizat ce se află pe teritoriul administrativ al orașului Salcea, acesta spune că, potrivit extrasului de carte funciară, „parcela identificată cu numărul cadastral 32018 Salcea are ca proprietar <Municipiul Suceava> și nu <Orașul Salcea>”.

„În cursul săptămânii viitoare, voi avea o întâlnire cu domnul primar al municipiului Suceava, întâlnire stabilită de comun acord cu domnul Ion Lungu, în vederea discutării și găsirii soluției legale și adecvate pentru întreținerea și reabilitarea drumului ce este în continuarea rutei alternative modernizate. În calitate de primar al orașului Salcea, totdeauna voi avea în vedere prioritar interesul cetățenilor orașului Salcea astfel încât aceștia să beneficieze de rută alternativă modernă și facilă spre municipiul Suceava, traficul greu să nu fie direcționat în zona intravilană a orașului, evitând astfel deteriorarea drumurilor asfaltate și a caselor. Vă asigur că vom întreține și moderniza drumurile aflate în proprietatea orașului Salcea”, a mai spus primarul Belțic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruta alternativă Suceava - Botoșani, tronson II, va fi dată în folosință din 15 octombrie a.c..
 Vizualizări articol: 2945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ruta alternativă Suceava - Botoșani, tronson II, va fi dată în folosință din 15 octombrie a.c.5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei