Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 222 (8139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Opriți nebunia! Am obosit!!

Nebunia a cuprins planeta și, normal, România. Suntem bombardați cu știri despre război, pandemie și crize energetice, alimentare, economice etc.. Absolut real și cu efect asupra tuturor în măsură diferită, mai dureros asupra țărilor și populației sărace!

Războiul a creat, de când e lumea, și o pătură (grup) de ‟îmbogățiți de război” care profită de tragismul evenimentelor în scop propriu! Ticăloșie în formă pură! Cei din industria armamentului, farmaceutică sau energetică sunt marii beneficiari, dar nu singurii (băncile, transportatorii etc. o duc foarte bine).  Dar nu ei sunt cei care generează nebunia ce a cuprins planeta și bulversează pe toți!

Ca întotdeauna, regimurile autocrate (formă blândă de a spune dictaturi sângeroase) caută să se legitimeze în fața propriilor cetățeni și să supraviețuiască adoptând poziția de ‟cetate asediată” pentru a abate atenția populației de la cauza reală a eșecului economic, politic, social etc.! Americanii sunt vinovați și nu prostia și hoția interne! Lideri autocrați sunt în Rusia, China, cât și în state mai mici, dar bogate (în petrol, de exemplu) care au capacitate de șantaj!

Putin este un Stalin al secolului XXI, fără mustață și ciubote ca cel real, care aplică aceleași metode ( mai ‟coafate”), dar se prezintă ca un urmaș al lui Petru cel Mare! Petru cel Mare și-a ucis copilul în bătaie pentru că era cam bleg, după standardele epocii.

Xi este un nou Mao, care a renunțat la tunica închisă la ‟copcă” în favoarea unui costum superb, dar care vrea, ca și modelul său, toată puterea și bogăția Chinei! Va fi președinte pe viață, iar averea sa este estimată la zeci (sau sute) de miliarde de dolari, ca și în cazul Putin!

Nu sunt un adept al unei ‟pax americana”, dar o prefer ‟luptei pentru pace” rusești care nu lasă piatră pe piatră când se dezlănțuie! Până la urmă, armele americane au oprit, până în prezent, al treilea război mondial!

Aș prefera o ‟pax democratica” promovată de țările libere prin ONU la nivel mondial, sau NATO, ASEAN la nivel regional! Pentru aceasta trebuie ca țările libere să iasă din letargia bunăstării și să sancționeze drastic autocrații. Dictatorii respectă doar forța!

Pe unde este România în nebunia planetară? Evident, pe nicăieri! Guvernanții se ‟câcâie” de luni de zile pentru blocarea prețului la combustibil sau creșterea pensiilor mici pentru a compensa costurile care au luat-o razna; și ne mai așteptăm la poziții față de harababura mondială? Nu o pot contracara, dar ar putea atenua efectele interne.

Pentru asta este necesară o clasă politică formată din oameni inteligenți, pricepuți și cu o solidă recunoaștere ‟afară”! Cea din urmă cerință este ABSOLUT necesară pentru a accede la poziția care i se cuvine! Trebuie excluși total adepții conspirațiilor! Oare partidele când fac nominalizările sunt conștiente de aceste cerințe? Eu nu prea cred! Au treabă cu zilele comunelor și alte festivități.

În Suceava noastră dragă am văzut că se traversează pe ‟roșu” chiar lângă Poliția Pieței, chiar și cu polițiști de față. Nu este sarcina lor să atenționeze năucii, mi-au spus. Corect! Ei au sarcina să facă nimic la Piață!!!

 

Dan Strutinschi

P.S.  Cei de la Ministerul Mediului se plâng de cantitatea mare de recipiente de plastic aruncată! Lipsă de civilizație, fără îndoială! În alte țări (aproape toate din UE) se colectează la magazine, contra cost (în Lituania s-a redus cantitatea de PET-uri aruncate cu 90%!). Nu-i duce capul să emită o ordonanță (emit cu miile!) pentru a obliga magazinele să perceapă o ”garanție” (termen socialist) pe care să o restituie la returnare? Câtă minte le trebuie?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opriți nebunia! Am obosit!!.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Opriți nebunia! Am obosit!!3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei