Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 214 (8131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delincvență juvenilă

Bătaia între elevi de la Fălticeni s-a lăsat cu 24 de ore de arest pentru trei dintre protagoniști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Fălticeni au continuat cercetările și au decis să ia măsuri mai severe în cazul altercației de joi din municipiu, în care au fost implicați mai mulți tineri, cel mai grav fiind că în timpul schimburilor de lovituri s-au folosit și două cuțite.

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, doi frați din Cornu Luncii s-au lovit reciproc cu doi frați gemeni din Mălini, inițial în incinta unui fast-food.

Frații din comuna Cornu Luncii au folosit în timpul agresiunii inclusiv obiecte înțepătoare care au fost ridicate de către polițiști și cu care agresorii au provocat victimelor (celor doi frați gemeni) leziuni superficiale la nivelul unui braț și al coapsei.

Ulterior agresiunii, cei doi frați din Cornu Luncii, cu vârste de 19 și 15 ani, au încercat să fugă, însă au fost urmăriți de un văr și niște prieteni ai victimelor aflați în zonă și au fost și ei loviți.

 

Polițiștii au constatat că în acest caz nu prea există victime

După cercetările și audierile efectuate a rezultat că gemenii din Mălini (inițial poliția a comunicat că au 15 ani, dar a revenit cu informația că au 17 ani) au fost cei care au provocat bătaia. Amenințările s-au proferat în special pe Facebook și au continuat și față în față.

”În cursul zilei de vineri, după completarea probatoriului, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Poliția Municipiului Fălticeni au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de trei dintre adolescenții implicați, respectiv cei doi frați gemeni de 17 ani și tânărul de 19 ani”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Cei trei au fost reținuți pentru comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Vineri după-amiază, cei trei au ajuns în arestul de la subsolul poliției județene.

Sesizarea s-a făcut din oficiu, fără a exista deocamdată plângere pentru lovire din partea celor implicați. 

După 24 de ore de arest, cei trei au fost puși în libertate, fără a avea impusă vreo interdicție.

Concluzia ar fi așadar că în acest caz nu prea există victime, ambele grupuri având comportament violent și o atitudine tipică delincvenței juvenile.

Semnalul ar trebuie să fie unul serios și pentru unităţile de înăţământ de unde provin acești tineri și nu numai aceștia. Sunt semnale că în unele grupuri școlare situația este scăpată de sub control.

”Tinerilor le atragem încă o dată atenția cu privire la consecințele în plan juridic și personal generate de implicarea în astfel de activități de tip infracțional. Nu vă ruinați viitorul! Respectați legea!”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

 

Polițiștii locali de la Fălticeni au găsit asupra unor elevi arme albe sau obiecte contondente

Problemele grave de conduită ale unor elevi care frecventează o unitate de învățământ din Fălticeni sunt confirmate și de activitățile de patrulare și monitorizare ale Poliției Locale Fălticeni. Sunt probleme mari mai ales cu unii elevi din comune limitrofe municipiului Fălticeni, care face naveta la colegiile din Fălticeni.

”Nu de puține ori polițiștii locali au aplanat conflicte, au intervenit în diferite situații când diferiți tineri s-au încăierat, au găsit asupra elevilor diferite arme albe sau obiecte contondente.

Colegii noștri, atunci când au depistat elevi ce nu au o conduită socială adecvată, au luat legătura cu reprezentanții unităților de învățământ unde aceștia învață, iar în unele cazuri părinții elevilor au fost invitați la sediul Poliţiei Locale, unde au luat la cunoștință de faptele copiilor lor, uneori fiind luate măsurile legale, ținând cont de fapte.

La nivelul Poliției Locale în fiecare an în care încep cursurile se iau măsuri de siguranță a elevilor organizând-se acțiuni care să descurajeze faptele antisociale”, a transmis Poliția Locală Fălticeni.

Poliția Locală Fălticeni transmite că patrulează periodic în zona unităților de învățământ, o importanță deosebită fiind dată și zonei autogării, mai ales seara, când elevii navetiști pleacă spre case.

 

Razie a poliției la Fălticeni, printre elevi și la magazinele din apropierea școlilor

Poliția municipiului Fălticeni a decis să organizeze vineri, la o zi după răfuiala violentă, o amplă acțiune polițienească, în zona unităților de învățământ din municipiu.

15 polițiști de la poliția municipală Fălticeni și de la Biroul Siguranța Școlară, alături de cinci jandarmi, au acționat pentru verificarea unităților de alimentație publică din proximitatea școlilor, totodată fiind legitimați și verificați și elevi.

”Au fost legitimați 198 de elevi aflați în zona unităților de învățământ sau în locații de alimentație publică și zone adiacente”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene.

În urma acțiunii polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, privind încălcarea normelor de conviețuire, acte de tulburare a ordinii și liniștii publice etc.

Sancțiunile au constat fie în avertismente, fie în amenzi mici, pentru abateri gen consum de alcool în parcuri.

Administratorilor de localuri gen fast-food li s-a transmis să nu vândă sub nici o formă alcool sau țigări minorilor.

În cadrul raziei nu au fost identificate arme albe ori alte obiecte contondente. 

Concluzionând, nu s-a descoperit nimic deosebit în cadrul acestei acțiuni, aspectul pozitiv putând fi legat doar de faptul că tinerii au putut vedea polițiști pe stradă, care i-au întrebat cum îi cheamă și i-au sfătuit să se țină departe de scandaluri.  

”Scopul principal al acțiunii nu a fost aplicarea de sancțiuni, ci conștientizarea de către adolescenți a necesității respectării normelor legale, dar și a importanței actului educațional în dezvoltarea și viitorul lor”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava într-un comunicat de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătaia între elevi de la Fălticeni s-a lăsat cu 24 de ore de arest pentru trei dintre protagoniști.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătaia între elevi de la Fălticeni s-a lăsat cu 24 de ore de arest pentru trei dintre protagoniști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei