Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 214 (8131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Arhitectul Bogdan Adomniței, propus cetățean de onoare al Sucevei, post-mortem

Luni, 12 Septembrie 2022 (13:42:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul arhitect sucevean Bogdan Adomniței, victimă a tragicului accident de avion petrecut duminică seara pe raza comunei Gălănești, este propus să devină cetățean de onoare al Sucevei, post-mortem.

Inițiativa îi aparține primarului Sucevei, Ion Lungu, care și-a exprimat regretele cauzate de pierderea unui bun specialist și colaborator apropiat al municipalității sucevene, implicat în mai multe proiecte de amploare.

„Este o zi tristă pentru orașul nostru. Ne-a părăsit pentru totdeauna într-un tragic accident tânărul arhitect Bogdan Adomniței.
Era un arhitect din noua generație, un bun specialist și un mare OM.
Și-a pus amprenta pe proiecte importante din orașul nostru - mă opresc la a da două exemple: în primul rând pe reabilitarea clădirii primăriei pe fonduri europene și pe realizarea Sălii Unirii de la Consiliul Județean Suceava.
Lucra la proiecte importante pentru municipalitate: realizarea parcării supraterane de lângă primărie, la proiectul de modernizare a Sălii de ședințe la Primăria Suceava. Și-a iubit mult orașul.
Pentru proiectul de modernizare a primăriei care este un proiect reușit, voi propune Consiliului Local acordarea titlului de Cetățean de Onoare Post-mortem al orașului nostru. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în lumea drepților! Sincere condoleanțe familiei!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Bogdan Adomniței avea 42 de ani şi era un arhitect cunoscut în Suceava și nu numai, fiind și fratele fostului ministru al Educației Cristian Adomniței, de asemenea fost președinte al Consiliului Județean Iaşi. El era patronul firmei de proiectare și arhitectură MoldProiect ASD și proiectase prima parcare supraetajată din municipiul Suceava, cea care se va realiza pe strada Ștefan Tomșa, în spatele Primăriei Suceava (reabilitată și modernizată tot după un proiect realizat de el).

Bogdan Adomniței era în avionul pe care îl cumpărase recent și pe care îl pilota, alături de unul dintre cei mai cunoscuți instructori din zbor din România, locotenent comandor în rezervă Marcel Iliese. Leziunile suferite în urma impactului cu solul nu erau compatibile cu viața pentru nici unul dintre ei.

Arh. ing. Bogdan Adomniței este depus la Biserica Sfântul Simion (Turnul Roșu). Înmormântarea va avea loc la Biserica Sfântul Simion, miercuri, 14.09.2022, ora 13.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhitectul Bogdan Adomniței, propus cetățean de onoare al Sucevei, post-mortem.
 Vizualizări articol: 3454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Arhitectul Bogdan Adomniței, propus cetățean de onoare al Sucevei, post-mortem3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei