Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 214 (8131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Specialiști de la Aviația Civilă vor examina avionul prăbușit. Aparatul decolase la ora 15.00, iar motorul era deja rece când s-a dat alarma

Luni, 12 Septembrie 2022 (12:17:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul prăbușirii avionului ultraușor pe un teren agricol din satul Hurjuieni, comuna Gălănești, continuă luni, pe lumină, efectuată de specialiști din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile. Aceștia sunt și cei care au pregătirea necesară de a trage câteva concluzii preliminare, legate de avion, starea în care a fost găsit, cum s-a produs impactul cu solul etc.

Oricum, din datele pe care le avem, elementele aflate la dispoziția anchetatorilor sunt reduse. 

Un element destul de cert este că avionul a decolat de pe aerodromul din Frătăuții Vechi, în jurul orei 15:00. Așadar, cu mai mult de patru ore înainte de ora la care s-a anunțat tragedia. Având în vedere că nu a fost identificat cineva care să fi văzut avionul în derivă, este destul de probabil ca între momentul tragediei și apelul la 112 să fi trecut destul de multă vreme. De altfel, motorul era deja rece când echipajele de salvatori au ajuns la fața locului.

Cum vremea era proastă, ploua, iar avionul a căzut pe un teren agricol izolat, la aproximativ patru kilometri de drum, pare destul de plauzibil ca nimeni să nu fi văzut ceva.

Arhitectul Bogdan Adomniței era proprietarul avionului de puțină vreme și, povestesc apropiații, era extrem de mândru că avea în sfârșit aparatul său de zbor.

Aeronava de mici dimensiuni figurează înmatriculată în Letonia și era destinată scopului recreativ.

Marcel Iliese, în vârstă de 58 de ani, instructor de zbor, și Bogdan Adomniței și-au pierdut viața în accidentul aviatic.

Primul era unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România, locotenent comandor în rezervă. Este fost pilot militar și de linie, pilot de elicopter, considerat unul dintre cei mai experimentați piloți din România.

Duminică, județul Suceava s-a aflat sub cod meteo galben, în zonă înregistrându-se vreme rea.

Cercetările de la fața locului se derulează sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorul va da un verdict în baza a ceea ce constată cei de la Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialiști de la Aviația Civilă vor examina avionul prăbușit. Aparatul decolase la ora 15.00, iar motorul era deja rece când s-a dat alarma.
 Vizualizări articol: 5657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Specialiști de la Aviația Civilă vor examina avionul prăbușit. Aparatul decolase la ora 15.00, iar motorul era deja rece când s-a dat alarma5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei