Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 214 (8131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

EDUAMA

Centru pentru meditații la limba română, gramatică, ateliere de filosofie și poezie, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din 19 septembrie, la Suceava își va deschide porțile Centrul educativ EDUAMA, un proiect curajos destinat elevilor din clasele gimnaziale și liceu.

Oferind cursuri și meditații de limbă română, gramatică, filosofie pentru copii, ateliere de poezie, EDUAMA își propune îmbunătățirea performanțelor personale și școlare ale elevilor, creșterea încrederii în propria lor capacitate de a face față cu succes provocărilor.

Centrul EDUAMA are în ofertă: Cursuri de gramatică, Educație remedială, Meditații pentru examenele naționale (Evaluarea națională și Bacalaureat), admitere și nu numai, Filosofie pentru copii, Atelier de poezie (pentru copiii creativi, pasionați de arta scrisului), Alfabetizare funcțională (activități care vin în sprijinul copiilor, un program de alfabetizare funcțională, literație).

Centrul EDUAMA pregătește cu succes atât pe cei care-și doresc să înțeleagă materia mai bine, pe cei care au de susținut examene, cât și pe cei care vor să se alăture unui spațiu creativ, de reflexie.

Cursurile și atelierele sunt susținute de prof. drd. Liliana Pavel, cadru didactic de limba română cu 15 ani la catedră.

„În centrul orașului, într-un spațiu luminos și plin de culoare, am deschis cel mai ambițios proiect din Suceava – centrul educativ EDUAMA. Vrem să fii parte din proiectul nostru. Aici vei conștientiza că poți mai mult decât ai crezut vreodată, vei înțelege cum să înveți, vei învăța ce este folosit în devenirea ta, cum să te dezvolți reflexiv și cum să îți urmezi pasiunile. Aici vei întâlni profesori cu vocație și experiență, vei beneficia de un plan de îndrumare personalizat. Asigurăm o planificare riguroasă a activităților, îndeplinirea standardelor, obiectivelor și competențelor de referință”, transmite inițiatoarea acestui proiect.

 

Meditații 1 la 1 sau pe grupe

Prof. drd. Liliana Pavel a menționat că orele de meditații vor fi organizate fie în grupe de mai mulți elevi, maxim 5, fie 1 la 1.

Cât privește atelierele de poezie și de filosofie pentru copii, vor fi grupe de elevi în cadrul cărora va fi încurajată discuția liberă, argumentarea, dezbaterea, jocurile pentru dezvoltarea gândirii critice, gândirea creativă, identificarea unor soluții.

„Partea de filosofie pentru copii și atelierul de poezie sunt proiecte de suflet. Vreau să le ofer copiilor încredere, să îi încurajez să se cunoască, să facă cu pasiune lucrurile, să se descopere. Filosofia pentru copii este un proiect valoros pentru dezvoltarea capacității reflexive/ autoreflexive a copiilor, a deprinderilor de argumentare și gândirii critice la copii”, a mai menționat Pavel.

 

Despre coordonatoarea centrului

Prof. drd. Liliana Pavel este doctorandă în Filosofie la Universitatea „Ștefan cel Mare”. Este licențiată în Litere, iar masterul l-a susținut în Literatura română postbelică, tot la universitatea suceveană.

În 2019 a publicat volumul de poezie „Miline - Lilith”, iar în 2020 a publicat cea de-a doua carte a sa „Lilith - Feminin singular” cu proză scurtă, poezii, teatru.

 „Sunt profesor de limba română și inițiatoarea proiectului EDUAMA, prin care îmi doresc să formez o nouă atitudine față de educație, să contribui eficient la dezvoltarea limbajului, creativității și gândirii critice a copiilor”, a mai adăugat aceasta.

 

Date de contact

Centrul educativ EDUAMA se află pe strada Ana Ipătescu, nr. 3B, et 2 (stația Bancă, direcția de mers spre Obcini). Cei interesați pot obține informații suplimentare la 0755078895 sau la lilianapavel40@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru pentru meditații la limba română, gramatică, ateliere de filosofie și poezie, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Centru pentru meditații la limba română, gramatică, ateliere de filosofie și poezie, în centrul Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei