Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 214 (8131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Tragedie

Avion prăbușit la Gălănești. Au murit arhitectul sucevean Bogdan Adomniței și un foarte experimentat instructor de zbor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică seară pe raza satului Hurjuieni, comuna Gălănești, în condiții de vreme rea, nu departe de aerodromul de la Frătăuți. În urma impactului cu solul de pe un teren agricol au decedat atât pilotul, cât și pasagerul.

Pompierii militari ajunși la fața locului au găsit un avion făcut bucăți, fără a se manifesta incendiu. Din păcate, impactul a fost mult prea violent pentru cei doi bărbați din avion.

În accidentul aviatic și-au pierdut viața Marcel Iliese, în vârstă de 58 de ani, cu domiciliul în municipiul București, și Bogdan Adomniței, în vârstă de 42 de ani, din Suceava.

Primul era unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România, locotenent comandor în rezervă. Este fost pilot militar și de linie, pilot de elicopter, considerat unul dintre cei mai experimentați piloți din România.

Marcel Iliese locuia la București și avea casă în Ipotești. Acesta avea periodic grupe de piloți cu care făcea antrenamente la Suceava.

Ca origine, Iliese era din Suceava.

Bogdan Adomniței avea 42 de ani şi era un arhitect cunoscut în Suceava. El era patronul firmei de proiectare și arhitectură MoldProiect ASD și proiectase viitoarea parcare supraetajată din municipiul Suceava. Bogdan Adomniței era fratele fostului ministru al Educației Cristian Adomniței, de asemenea fost președinte al Consiliului Județean Iaşi.

Pasionații din domeniul zborurilor ușoare spun că nici Adomniței nu era un pilot chiar începător, având licență de zbor de ceva vreme.

Cert este că avionul pe care îl pilota era de foarte puțină vreme pe mâna sa.

Aeronava de mici dimensiuni figurează înmatriculată în Letonia și era destinată scopului recreativ. Adomniței achiziționase avionul de circa o săptămână și lua ore de zbor. Duminică, județul Suceava s-a aflat sub cod galben, în zonă înregistrându-se vreme rea.

Cercetările de la fața locului s-au derulat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

În primele ore de anchetă nu a fost identificat vreun martor direct, care să fi văzut cum a căzut avionul. Duminică, în zonă, vremea a fost proastă pentru pilotaj. A plouat în mai multe reprize și vizibilitatea a fost destul de redusă.

Alin Găleată, ofiţerul pentru relaţii publice al pompierilor militari suceveni, a declarat că aeronava a fost găsită de echipajul de urgenţă la aproximativ 4 km de şosea, pe un teren agricol greu accesibil. Pompierii le-au găsit pe cele două victime proiectate în afara avionului, cu leziuni incompatibile cu viaţa.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avion prăbușit la Gălănești. Au murit arhitectul sucevean Bogdan Adomniței și un foarte experimentat instructor de zbor.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Avion prăbușit la Gălănești. Au murit arhitectul sucevean Bogdan Adomniței și un foarte experimentat instructor de zbor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei