Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 212 (8129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Timp liber

Zeci de participanți la tabăra de supraviețuire „Tinerii în natură. Școala Curajului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva zeci de tinei au participat, la începutul acestei luni, timp de trei zile, la tabăra cu caracter educativ și sportiv „Tinerii în natură. Școala curajului”, organizată în pădurea din comuna Pătrăuți. Proiectul educațional a cuprins tehnici de supraviețuire, prezentate de lectorul Relu Nica, care au inclus un atelier de confecționare de unelte din lemn, lecții de orientare, tehnici de deplasare și respirație în pădure, elemente din școala focului, dar și discuții despre filtrarea apei. La acestea s-au adăugat lecții de tir cu arcul, susținute de instructorul Cătălin Moraru, dar și lecții de tir cu replici de airsoft, susținute de instructorul Marius Lup. La finalul întregului stagiu, toți participanții au organizat acțiuni de ecologizare și igienizare a pădurii din Pătrăuți. De precizat că evenimentul a fost susținut de asociația de dezvoltare personală „Frăția Lupilor” Suceava, Asociația tir cu arcul „Extreme Sport” Suceava și RNP Romsilva - Direcția Silvică Suceava prin Ocolul Silvic Pătrăuți, reprezentat de inginerul Stelian Chidoveț, cu care s-a semnat și un protocol de colaborare.

După finalizarea taberei, președintele asociației ”Frăția Lupilor” Suceava, asociație de sport și timp liber, Marius Lup, a declarat că „am fost foarte motivați să organizăm un asemenea eveniment în pădure. Mai ales în noua formulă de colaborare cu oameni foarte pregătiți din mai multe domenii. În acest stagiu au fost prezenți 20 de copii cu vârste între 10 - 17 ani și 15 adulți care au participat activ și cu bucurie la toate activitățile pe care le-am propus spre desfășurare”. Marius Lup a spus că scopul taberei a fost unul de depășire a zonei de confort din mijlocul societății actuale preponderent sedentare, de restabilire și cunoaștere a propriei persoane, dar mai ales de descoperire a adevăratelor posibilități umane exprimate direct prin activități din mai multe domenii realizate în mijlocul naturii. „Ne dorim să înmulțim aceste activități pe viitor pe mai multe paliere de vârstă, de la copii până la adulți. Ne puteți găsi ușor pe rețelele de socializare”, a mai precizat Marius Lup. La rândul său, lectorul Relu Nica a spus că „ne-am dorit să organizăm pentru familie această tabără în natură, unde am vrut să readucem interacțiunea dintre oameni la normalitate, în condițiile vremurilor în care trăim”. El consideră că îmbinarea activităților a avut un impact benefic asupra participanților, atât fizic, cât și psihic. „Vremea grea ne-a pus la mare încercare pentru că 48 de ore a plouat torențial. Acest moment va rămâne cu siguranță un pilon de susținere în următoarele activități din tabere”, a mai precizat Relu Nica. Sponsorii taberei au fost Rocast, ”Sameday Curier” prin Cadran Prod, iar partener media, Monitorul de Suceava.

Organizatorii au ținut să mulțumească tuturor celor care au sprijinit proiectul „Tinerii în natură. Școala curajului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de participanți la tabăra de supraviețuire „Tinerii în natură. Școala Curajului”.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de participanți la tabăra de supraviețuire „Tinerii în natură. Școala Curajului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei