Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 212 (8129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din una în alta

Suceveanul judecat pentru 45 de înșelăciuni cu mobilă, în arest la domiciliu pentru șantaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean trimis în judecată pentru săvârșirea a nu mai puțin de 45 de fapte de înșelăciune, fapte legate de bani încasați pentru livrări de mobilă, comenzi rămase neonorate, și care se afla de mai multă vreme sub măsura controlului judiciar, s-a ales cu un nou capăt de acuzare, privind infracțiunea de șantaj.

Mai nou, Vlăduț Luchian este acuzat că a șantajat o minoră, care a depus plângere împotriva sa. Procurorii au ajuns a concluzia că există probe suficiente ale șantajului și au solicitat instanței înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv.

Fiind sub control judiciar, Luchian nu avea voie să mai comită vreo infracțiune.

Inițial, Judecătoria Suceava a înlocuit controlul judiciar cu arestul preventiv, iar în contestație, joi, 8 septembrie, Tribunalul Suceava a decis impunerea măsurii arestului la domiciliu. Luchian a scăpat așadar de arestul de la subsolul poliției județene. 

Inculpatul nu are voie să părăsească domiciliul ales, decât cu încuviințarea instanței, cel puțin pentru următoarele 30 de zile. Dacă își va părăsi domiciliu, acesta va fi arestat.       

 

Vlăduț Luchian și de ce cazul său este unul de interes public

Vlăduț Luchianeste judecat la Tribunalul Suceava după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pentru săvârșirea a 45 de fapte de înșelăciune, plus infracțiunile de „spălarea banilor”, „evaziune fiscală” și „folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea”.

Succint, Luchian este judecat sub acuzația că, în perioada mai 2017 – septembrie 2019, la diferite intervale de timp, a indus în eroare 45 de persoane vătămate cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de prestări servicii, prezentând ca adevărate fapte mincinoase (înscrisuri întocmite în numele societății semnate de inculpat), acţiuni întreprinse de inculpat în scopul de a obţine pentru el un folos patrimonial injust în valoare totală de 828.900 de lei.

Se observă prejudiciul mare. Unele părți vătămate ar avea de recuperat suma de 20.000 de lei.  

În termeni mai puțini juridici, Luchian încheia contracte pentru livrarea de mobilă, încasa banii, iar apoi, din varii motive, nu le mai onora. Totul se făcea cu acte.

Oamenii au fost amânați și purtați cu vorba până când s-au lăsat păgubași și s-au împăcat cu ideea că au fost înșelați ori au depus plângeri penale și reclamații pe la Protecția Consumatorului.

În timp ce era judecat și plasat sub control judiciar, Vlad Luchian și-a deschis o nouă firmă (probabil printr-un intermediar, care ulterior l-a împuternicit pe el), SC Allform Group SRL, tot cu sediul în satul Dealu, comuna Zvoriștea, cu același obiect, livrarea și montarea de mobilier.

Din a doua parte a anului trecut au început să apară noi plângeri de la clienți de-ai săi.

Din cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a rezultat că Luchian se prezenta sub calitate mincinoasă de administrator de firmă care produce mobilă şi nu avea cum să onoreze comenzile pentru că nu dispunea de posibilitatea confecţionării mobilierului, societatea neavând angajaţi. El se prezenta, arată anchetatorii, ca producător naţional de mobilier. El era cel care semna contractele, dar şi cel care făcea măsurătorile, fiind practic singurul reprezentant al firmei.

În toate cazurile, Luchian a semnat contracte asumate. Aceste mod de operare nu este întâmplător. Existând un contract, bărbatul nu poate fi acuzat direct de înșelăciune. Scopul este evitarea răspunderii penale și trimiterea litigiului în civil. Când însă se adună plângeri numeroase, se poate face încadrarea și la infracțiunea de înșelăciune.

Vlad Luchian nu recunoaşte mai nimic din ce i se impută şi aproape de fiecare dată a dat vina pe client, spunând că acesta nu a fost mulţumit de mobilă şi că a cerut banii înapoi, dar el nu mai are cum să îi returneze toată suma deodată.

Cert este că sunt cel puțin câțiva zeci de oameni care au avut direct de suferit din parteneriatul încheiat cu Luchian și care își așteaptă deja de ani de zile dreptatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul judecat pentru 45 de înșelăciuni cu mobilă, în arest la domiciliu pentru șantaj.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul judecat pentru 45 de înșelăciuni cu mobilă, în arest la domiciliu pentru șantaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei