Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 212 (8129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declarație

Oficial al Ministerului Educației, din teren: La Ţâmpoceni nu putem vorbi de segregare școlară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației, a menționat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că la Școala Gimnazială Capu Codrului nu se justifică acuzele de segregare socială a elevilor romi din cătunul Țâmpoceni.

Subiectul a pornit de la o sesizare a unui ONG din București, CADO - Centrul de Advocacy și Drepturile Omului, care semnala un caz de segregare școlară, pe criteriul etnic, a 44 de elevi de etnie romă din cătunul Țâmpoceni, comuna Păltinoasa.

Potrivit CADO, aceștia ar învăța într-o sală de sport la Şcoala Capu Codrului, care nu este încălzită corespunzător iarna și fără acces direct la grupurile sanitare.Reamintim cășcoala din Țâmpoceni a fost demolată, iar elevii au fost relocați temporar la școala Capu Codrului, până când va fi gata noua școală din cătun.

Oficialul din Ministerul Educației a mers la Păltinoasa în cursul zilei de joi, după vizita din teren acesta menționând că școala și condițiile în care învață copiii din Țâmpoceni se încadrează într-o formă de normalitate.

„Țâmpoceni e un cătun, într-adevăr, izolat din punct de vedere geografic, dar care beneficiază de drum de acces, de facilități, am observat că nu e o comunitate ocolită. Cât privește sala de sport, aceasta are toate condițiile firești desfășurării cursurilor. Din discuțiile purtate și din ceea ce am observat, e un mediu incluziv, care oferă toate condițiile elevilor din Țâmpoceni. De asemenea, sala de sport este racordată la sursă de căldură, iar cei de acolo mi-au dat asigurări că nu vor fi probleme în această iarnă. De altfel, am văzut tone de lemne în curtea școlii”, a declarat Marian Daragiu.

Acesta a mai menționat că în școală sunt și clase mixte, și cu elevi din Țâmpoceni și din restul comunei Păltinoasa, însă cea mai mare parte a părinților din cătun își doresc o școală nouă, aproape de casă, în Țâmpoceni.

„Am stat de vorbă cu elevii, cu părinții, nu am simțit discriminare, nu au disensiuni cu restul colegilor. Sunt cetățean român de etnie romă și aș fi simțit dacă ar fi avut un discurs impus. Am discutat cu elevi romi din clasa a VIII-a, care au aspirații, planuri, m-a bucurat asta. Am fost mândru de ce am văzut acolo”, a mai completat Daragiu.

Acesta a mai sugerat conducerii școlii să organizeze activități extrașcolare care să-i cuprindă pe toți copiii, pentru a încuraja colaborarea, prietenia.

Daragiu a mai subliniat că la nivelul Ministerului Educației, segregarea școală are toleranță zero, având repercusiuni grave asupra parcursului elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficial al Ministerului Educației, din teren: La Ţâmpoceni nu putem vorbi de segregare școlară.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Oficial al Ministerului Educației, din teren: La Ţâmpoceni nu putem vorbi de segregare școlară2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei