Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 212 (8129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

În Câmpulung Moldovenesc se va construi o creșă ultramodernă cu 70 de locuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a anunțat că în acest municipiu se va construi o creșă ultramodernă cu 70 de locuri, viitoarea clădire urmând să aibă acoperiș cu spații verzi, terase înverzite și panouri fotovoltaice. Mihăiță Negură a declarat că deja a fost semnat contractul de finanțare a proiectului pentru construirea unei creșe pe str. 13 Decembrie, finanțarea urmând să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Contractul a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Compania Națională de Investiții și Primăria Câmpulung Moldovenesc, iar valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 16,64 milioane de lei, adică aproximativ 3,4 milioane de lei.

Mihăiță Negură a arătat că noua creşă va avea 70 de locuri, iar clădirea va avea șapte dormitoare, patru camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, grup sanitar persoane cu dizabilități, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.

„Spaţiile de joacă în aer liber vor fi de cel puţin 10 metri pătraţi pentru fiecare copil, aşa cum prevede reglementarea legală în vigoare. Cel mai mare avantaj este faptul că vorbim de o clădire eficientă din punct de vedere energetic, eficienţă asigurată din surse sustenabile, cu un impact redus asupra mediului”, a declarat Negură. El a adăugat că pe acoperişul clădirii se vor amenaja spaţii verzi, terase înverzite, panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară şi a avea un aport de energie verde în funcţionarea creşei. De asemenea, primarul din Câmpulung Moldovenesc a precizat că geamurile, uşile, pereţii şi podeaua vor fi bine izolate, construite cu cele mai noi tehnologii, şi încălzirea, respectiv răcirea clădirii se va face prin pompe de căldură. Nu în ultimul rând el a spus că noua creșă va avea asigurate spații destinate parcării pe termen scurt a mașinilor aparținătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Câmpulung Moldovenesc se va construi o creșă ultramodernă cu 70 de locuri.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Câmpulung Moldovenesc se va construi o creșă ultramodernă cu 70 de locuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei