Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 137 (8054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul „Spiru Haret”, „Școală Europeană”

Directorul Virginel Iordache: „Unitatea noastră se înscrie în categoria colegiilor valoroase și această performanţă o datorăm profesorilor care slujesc în această şcoală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava „poate să stea cu fruntea sus în marele ansamblu al şcolilor europene”, pentru că a primit titlul de „Școală Europeană” și în acest an, după ce mai primise același titlu și în anii 2014 și 2017.

Directorul Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, prof. Virginel Iordache, spune că nu este întâmplător faptul că această unitate școlară de prestigiu din peisajul educațional sucevean și nu numai a fost laureată de trei ori.

„Fără îndoială, nu avem cum să nu fim bucuroşi că în școala românească există performanţă, că unitatea noastră se înscrie  în categoria colegiilor valoroase și că această performanţă o datorăm profesorilor care slujesc în această şcoală şi folosesc acest verb cu mare determinare şi în sensul cel mai pozitiv cu putinţă. Noi, toţi românii, pornind chiar din şcoli, împărtăşim şi apreciem valorile europene. Le împărtăşim pentru că sunt şi ale noastre. Şi cum am putea să nu avem respect şi preţuire pentru tot ce au realizat generaţii şi generaţii în cultura Uniunii Europene? Cum ar putea să nu ne îmbogăţească şi pe noi şi cum s-ar putea ca ceea ce au creat generaţii şi generaţii de români în cultura lumii să nu fie parte din cultura Uniunii Europene? De aceea, eu cred că toate şcolile româneşti sunt şcoli europene. Sunt şcoli europene prin poziţia geografică a României, dar sunt şcoli europene şi prin opţiuni şi prin valori deopotrivă şi lucrul acesta aşa trebuie să rămână”, a declarat directorul Virginel Iordache.

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ „și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii”.

„Ediţie de ediţie ne străduim ca școala noastră să rămână în topul școlilor laureate, ediţie de ediţie capacităm energii noi, elevi și profesori,  pentru a deveni  iarăși câştigători“, a spus și prof. Daniela Rotaru, responsabila departamentului de Proiecte europene din cadrul colegiului național de informatică.

Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Certificarea Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunității educaționale sucevene, iar eforturile pe care cadrele didactice ale acestui colegiu le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide, susține echipa de la „Spiru Haret”.

Conducerea Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava a primit luni, 13 iunie, într-un cadru festiv, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, o Diplomă de Excelență și un buchet de flori din partea conducerii IȘJ, inspector școlar general, prof. Bocanci Grigore, inspector școlar general adjunct prof. Crăciun Petru, inspector școlar general adjunct prof. Matei Gabriel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Virginel Iordache: „Unitatea noastră se înscrie în categoria colegiilor valoroase și această performanţă o datorăm profesorilor care slujesc în această şcoală”.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Directorul Virginel Iordache: „Unitatea noastră se înscrie în categoria colegiilor valoroase și această performanţă o datorăm profesorilor care slujesc în această şcoală”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei