Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 137 (8054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitări

26 de elevi suceveni susțin evaluarea națională în condiții speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

26 de elevi suceveni susțin evaluarea națională în condiții speciale. În județul Suceava sunt înscriși pentru a susține probele scrise ale examenului de evaluare națională 6.139 de elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a. Examenul va fi organizat în 159 de centre de examen. Probele scrise ale examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 14 iunie 2022, la limba și literatura română, și 16 iunie 2022, la matematică.

Conform informațiilor oferite de inspectorul școlar general adjunct, prof. Matei Gabriel, în cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 13 iunie, la sediul IȘJ Suceava, au fost aprobate 26 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, după cum urmează: prelungirea timpului de lucru cu 1-2 ore pentru 21 de elevi, dintre care 10 elevi susțin probele cu interpret mimico-gestual, 5 elevi beneficiază de redactarea lucrării scrise prin utilizarea unor instrumente compensatorii, un elev beneficiază de prezența unui însoțitor în sala de examen, iar doi elevi de susținerea probelor într-o sală separată și cu citirea subiectelor de către un profesor asistent; susținerea probelor într-o sală separată pentru 3 elevi, dintre care doi cu dispozitiv de monitorizare a glicemiei (telefon mobil); transmiterea subiectelor prin dictare de către unul din profesorii asistenți pentru doi elevi, dintre care unul beneficiază și de redactarea lucrării scrise prin dictare către unul din profesorii asistenți.

Inspectorul școlar general adjunct, prof. Matei Gabriel, a mai spus că pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei centre zonale de evaluare: Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava.

Calendarul evaluării naționale 2022 este următorul: 14 iunie 2022 – proba la limba și literatura română — proba scrisă, 16 iunie 2022 – matematică — proba scrisă, 17 iunie 2022 – limba și literatura maternă — proba scrisă; 23 iunie 2022 (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00) și 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor; 24 iunie – 29 iunie 2022 – Soluționarea contestațiilor; 30 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor finale la Evaluare Națională 2022 după soluționarea contestațiilor; după evaluarea națională, pe 14 iulie începe repartizarea computerizată la liceu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de elevi suceveni susțin evaluarea națională în condiții speciale.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 de elevi suceveni susțin evaluarea națională în condiții speciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei