Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 137 (8054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Subiectele la prima probă de la Evaluarea Națională, distribuite ilegal de la Școala „Teodor Balan” din Gura Humorului

Marţi, 14 Iunie 2022 (16:20:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Subiectele de la proba la limba română, prima din cadrul examenului de Evaluare Națională, au fost distribuite încă de la ora 9.00 dimineața pe un grup de WhatsApp, de un angajat al Școlii Gimnaziale Nr. 3 „Teodor Balan”, din Gura Humorului.

Anunțul referitor la tentativa de fraudare a examenului a fost făcut, marți, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat că un profesor din Suceava ar fi distribuit subiectele și că au fost deja anunțate organele de cercetare penală. De asemenea, ministrul Educației a afirmat că nu tolerează încălcarea de către profesori a secretului de serviciu.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Suceava, Grigore Bocanci, a declarat că după codul de la care au fost distribuite subiectele, Centrul Național de Politici pentru Evaluarea în Educație, din subordinea Ministerului Educației, a stabilit că este vorba despre Școala „Teodor Balan”. „Subiectele au apărut pe un grup de WhatsApp al părinților. IȘJ Suceava a început o anchetă și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava”, a declarat șeful IȘJ.

De ancheta administrativă se ocupă adjunctul IȘJ Gabriel Matei. Acesta a afirmat că a solicitat note explicative despre ceea ce s-a întâmplat, de la președinta comisiei de examen din școală și de la patru membri, iar în cursul zilei de miercuri cercetarea va continua la școala din Gura Humorului. Potrivit inspectorului Matei, broșura cu 10 pagini care cuprinde subiectele examenului la limba română a fost integral scanată și postată pe grupul de WhatsApp. „Mâine mergem să vedem și probele audio-video. Astăzi toți cei întrebați au spus că nu știu nimic. Nu mă pot pronunța în legătură cu cine ar fi făcut asta, dar sunt sigur că vom afla unde și de către cine s-au scanat cele 10 pagini din broșura cu subiectele”, a declarat inspectorul Matei, care a mai precizat că examenul nu a fost influențat de distribuirea matinală a subiectelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subiectele la prima probă de la Evaluarea Națională, distribuite ilegal de la Școala „Teodor Balan” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 3885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Subiectele la prima probă de la Evaluarea Națională, distribuite ilegal de la Școala „Teodor Balan” din Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei