Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 130 (8047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO

Limbajul nonverbal la Vladimir Putin (I) – cucerire și posesiune

Ce analizăm:

1D! poziționarea palmei drepte. Prin această poziționare a palmei drepte cu interiorul ei spre în jos și cu degetele desfăcute într-o mișcare parcă de acaparare a ceva, putem să percepem tendința lui Vladimir Putin de a dobândi ceea ce consideră că trebuie să fie dobândit, fără să țină cont prea mult de voința și liberul arbitru al celor care sunt în legătură cu obiectul dorinței lui.

Putem identifica două sensuri ale acestei mișcări de mână:

- o mișcare de apucare, de prindere – „Eu vreau să am ceea ce doresc! Eu acționez și dobândesc!“;

- o mișcare circulară pe orizontală care ne transmite că suprafețe și teritorii, oamenii ce locuiesc acolo, Vladimir Putin le analizează tehnic, în număr de locuitori, kilometri, resurse, oportunități și dificultăți care trebuie eliminate. Implicare emoțională minimă la liderul de la Kremlin la conferința forumului de tineret Seliger 2014. Oamenii sunt ca niște furnici; nu se gândește să se coboare emoțional la nivelul dramelor vieților acestor ființe din perspectiva impactului deciziilor politice asupra lor.

2D! poziția antebrațului și a cotului drept și 3D! poziția umărului drept. Vladimir Putin, asemenea unui luptător, simte nevoia să pună cât mai multă forță în această mișcare simbolică de delimitare și acaparare a unor posesiuni pe care consideră că îi aparțin de drept. Pentru a realiza acest transfer maxim de forță în mișcare ridică umărul, brațul, cotul și antebrațul pe același nivel. Astfel, puterea este transferată din umeri și este  maximă. Intuim de aici că este dispus să lupte până la capăt pentru ceea ce își dorește, fără să dea înapoi.

Vladimir Putin ne transmite că este un luptător și un cuceritor care nu concepe să dea șanse celor care îi stau în cale.

4D! poziția umărului stâng – 5D! poziția cotului stâng. Liderul rus ne spune în plan simbolic că atunci când își dorește ceva, acțiunile lui beneficiază de o bază, de un punct de sprijin. El este un lider ce știe că are în spate o întreagă forță pe care se poate baza oricând, pe care o domină și o controlează.

6D! – particularitățile colțului drept al gurii și ale ochiului drept. Sesizăm aceleași microtensionări musculare la nivelul colțului drept al gurii și ale ochiului drept, ceea ce ne induce ideea că Vladimir Putin consideră ca fiind inegal raportul de forțe într-o posibilă confruntare cu cei care ar sta în calea îndeplinirii dorințelor lui. El este ușor disprețuitor la adresa lor.

7D! poziția capului. Observăm o postură a capului cu bărbia ușor orientată spre umărul drept ce conturează mai bine nota de dispreț și tendința subconștientă de a fi pregătit să se apere și să atace.

Concluzie:

O mentalitate de cuceritor, o mână care delimitează imaginar teritorii și influențează destine, cu o implicare emoțională minimă! Un lider care nu acceptă să primească răspunsuri de genul “Nu vrem să îți aparținem!“

Articol extras din cartea „Semnele nonverbale ale minciunii în politică, afaceri și cuplu” – autor Mihai Moisoiu

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Vladimir Putin (I) – cucerire și posesiune.
 Vizualizări articol: 7265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 54 voturi
Limbajul nonverbal la Vladimir Putin (I) – cucerire și posesiune4.9554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei