Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 130 (8047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Competiție

Aproape 200 de elevi au alergat la Crosul „Albertina Rusu”, la Ilișești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crosul „Albertina Rusu”, organizat sâmbătă de Școala Gimnazială „Simion Florea Marian” din Ilișești, a adus la start 191 de elevi din clasele pregătitoare, primare și de gimnaziu, de la opt școli din județul Suceava și una din județul Botoșani: școala organizatoare, din Ilișești, școlile din comunele Todirești, Mitocu Dragomirnei, Bălăceana, Udești, Siminicea, Ciprian Porumbescu, Zvoriștea și „Academician Al. Zub” Vârfu Câmpului, din județul Botoșani.

La școala din Ilișești era elevă Albertina Rusu, campioană naţională la atletism, cu numeroase medalii şi cupe obţinute la diferite concursuri judeţene şi naţionale. Fetița a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni din faţa şcolii, la sfârșitul lunii iulie 2018 și din 2019, cu acordul familiei, această competiție poartă numele ei. La fel ca și în anii trecuți, familia Albertinei a fost prezentă sâmbătă la eveniment– părinții Cristina și Florin Rusu și fiul lor, Andrei, aducând sucuri și dulciuri pentru copii.

Profesori organizatori au fost Ramona Nicoleta Savin și Luminița Scripcă, alături de care s-au implicat 30 de voluntari, cadre didactice și angajați ai Școlii Gimnaziale din Ilișești, eleve ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” și ale Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava. De asemenea, competiția a beneficiat de sprijinul lui Mihai Androhovici, de la Asociația Județeană „Sportul pentru Toți” Suceava, al primarului din Ilișești, Gheorghe Dîrțu și al Inspectoratului Școlar Județean, reprezentat sâmbătă la Ilișești de inspectorul școlar Tatiana Vîntur.  

Câștigătorii au primit rucsacuri, mingi, bidonașe pentru apă, batoane nutritive, tricouri, șăpci și cărți. Premiile pentru locul I, la clasele V-VI și VII-VIII, fete și băieți, constând în corturi, au fost oferite de un fost elev al școlii din Ilișești, Mihai Dîrțu.

De asemenea, Monitorul de Suceava a oferit patru premii speciale și șăpci și cărți pentru toți elevii care au urcat pe podium. Pentru că în mod simbolic, după crosul elevilor, a fost organizat și un concurs de alergare pentru adulții care i-au însoțit pe copii la eveniment, au fost premiați și aceștia.

  • Câștigătorii competiției

Conform listei puse la dispoziție de prof. Nicoleta Savin, căștigători au fost următorii:

Categoria clasa pregătitoare – fete: premiul I- Lorena Ilițoi; premiul II – Ștefania Bîrgăuan, ambele de la Școala Gimnazială Ilișești; premiul III - Adriana Valentina Tipa, Școala Gimnazială Todirești.

Categoria clasa pregătitoare – băieți: I- David Bureșcu; II- Luca Bardan; III – Eric Mihai Constantinescu, toți trei de la școala din Ilișești.  

Categoria clasele I - II – fete: I- Leia Bararu, Mitoc; II- Simina Băieș, Ilișești; III – Sabina Seserman, Todirești.

Categoria clasele I - II – băieți:I- Alexandru Tănase, Mitoc; II- Fabrizio Telescu – Ilișești; III- David Bergheaua, Ciprian Porumbescu.

Categoria clasele III - IV – fete: I - Flavia Ioniceanu, Vârfu Câmpului, Botoșani; II- Izabela Săvuț, Todirești; III- Giulia Bîrsan – Mitoc.

Categoria clasele III - IV – băieți: I- Costel Dîrțu, Ilișești; Constantin Zerfaș, III- Cristian Plopan, ambii din Todirești.

Categoria clasele V - VI – fete: I- Antonela Săvuț, Todirești; II - Anastasia Luncariu, Siminicea; III- Elena Karina Haliță, Siminicea.

Categoria clasele V - VI – băieți: I - Marian Ignătescu;  II- Nicu Sugean; III- Bogdan Loghin, toți trei de la Școala Gimnazială Todirești.

Categoria clasele VII - VIII – fete: I - Lăcrămioara Lupu; II- Alexandra Ilașcu; III- Ela Băieș, toate de la școala din Ilișești.  

Categoria clasele VII - VIII – băieți: I -Iustin Ignat; II- Daniel Dorneanu, ambii de la Vârfu Câmpului, Botoșani; III- Samuel Federciuc, Udești.

Categoria adulți - feminin: I- Mariana Vicica; II- Adriana Ureche; III- Larisa Sbîrcea.

Categoria adulți - masculin: I- Ilie Cozubaș; II - Bogdan Terteș; III - Grigore Ilițo.

Premiile speciale oferite de Monitorul de Suceavaau fost câștigate de: profesoara Luminița Cazan, de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava - „Cel mai vârstnic participant”; profesorii Ionuț Geosu și Bogdan Ailincă, de la Școala Gimnazială Todirești – „Profesorul cu cel mai mare număr de elevi înscriși în competiție”; Rodica Margin, din Ilișești – „Părintele cu cei mai mulți copii înscriși în competiție”.

Toți copiii și adulții care au participat la cros au primit diplome.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de elevi au alergat la Crosul „Albertina Rusu”, la Ilișești.
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 200 de elevi au alergat la Crosul „Albertina Rusu”, la Ilișești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei