Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 130 (8047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nadal se va retrage, Real Madrid nu!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se încheie o ediție de Roland Garros care va rămâne în istorie, foarte probabil, ca ultimul an în care Rafael Nadal a câștigat aici, a 14-a oară, ca Realul în Liga Campionilor! Până la finala în care doar a cules trofeul, Nadal a trebuit să treacă de încleștarea cu Zverev, iar acolo s-a întâmplat ceva care l-a salvat inclusiv de la o victorie! Vreau să spun că un meci în care primul set a durat o oră și jumătate, al doilea la fel, dar cu tie-break de jucat, ar fi putut duce la o victorie istovitoare care să-l macine pe spaniol. Sigur, la cum s-a prezentat Ruud, am putea spune că Rafa bătea și într-un picior, și ținându-se de coaste... Dar accidentarea lui Zverev, cu picior blocat în zgură, cu kilograme multe care s-au prăvălit peste glezna aia, a oprit ceasul la 3 ore. Oricum mai mult decât a durat finala! Ca să nu mai punem la socoteală faptul că Zverev ar fi putut câștiga, așa că acum am fi vorbit despre o premieră, nu despre recorduri. Numai că Zverev ne-a adus aminte de jucătorul care s-a bătut singur în finala aia de US Open, cu Thiem. A avut patru mingi la rând pentru a lovi cu abandon, în loc să joace ”îngrijit”, adică fix ce îi trebuie unui Nadal pus la zid. Păcat că s-a terminat așa, și din punct de vedere uman, și al turneului, căci meciul avea potențial superior sfertului cu Djokovic. Apropo de Djokovic, cum e viața asta de campion care vrea să devină GOAT (cel mai mare/bun din toate timpurile)! Cu un an în urmă, sârbul îl bătea clar pe Nadal la RG, apoi câștiga și Wimbledon, bifând deci primele 3 turnee de GS din sezon, cu un nivel de joc celest, de neatins pentru pământeni. Nu putea rata șansa unei Olimpiade în an impar, numai că de acolo, de la set și break în fața aceluiași Zverev, a început o cădere din care nu s-a oprit nici acum. Pe lângă medalie la Olimpiadă (a ratat-o și pe aia de bronz), a pierdut și US Open (finala cu Medvedev), a forțat regulile la Australian Open și s-a văzut expulzat, iar acum a ieșit în fluierăturile publicului... Așa că Wimbledon-ul care urmează e esențial pentru a mai conta în lupta pentru recordul de trofee de GS. Lipsa lui Medvedev și a lui Zverev îl avantajează (Nadal oricum nu conta pe iarbă, și-a evaluat corect șansele), nivelul e cât de cât regăsit, rămâne doar să evite accidentele de parcurs și să gestioneze corect eventualii veleitari, gen Alcaraz. Fără trofeu acum, pe iarbă, șansele lui Djokovic de a-l mai ajunge pe Nadal se reduc drastic.

Acestea cred că sunt lucrurile de interes, căci n-ai ce să reții dintr-o finală în care învinsul pierde ultimele 11 game-uri sau dintr-un circuit feminin confiscat în așa hal de Swiatek, că singura șansă pentru puțină intrigă e o nouă revenire a lui Barty!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nadal se va retrage, Real Madrid nu!.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Nadal se va retrage, Real Madrid nu!4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei