Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 130 (8047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ediția a VI-a

Concursul județean „Lumea mea – Lumea copilăriei”, organizat de Centrul Școlar „Sf. Andrei” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi au participat pe 2 iunie la Concursul județean „Lumea mea – Lumea copilăriei”, organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului.

Aflat la cea de a VI-a ediție, proiectul educativ județean a oferit elevilor participanți posibilitatea de a-și exprima într-o manieră artistică cele mai frumoase gânduri despre copilărie. 57 de elevi cu deficiență mintală și/sau autism de la CSEI „Sf. Andrei” și elevi cu adaptare curriculară de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2 „Petru Comărnescu”, Școala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Balan” și Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-au întrecut, așa cum se pricep ei mai bine, folosind penelul sau cuvântul, în a zugrăvi copilăria.

Concursul cu participare directă s-a desfășurat la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei”, unde a avut loc și vernisajul expoziției „Lumea mea-Lumea copilăriei” cu lucrările elevilor din școală, „vernisaj care a umplut de lumină și bucurie sala în care s-a desfășurat concursul, sub atenta privire a juriului”, după cum a spus prof. Istrate Isabella, unul dintre coordonatorii proiectului.

 

Concurenți și invitați

În intervalul de timp în care elevii înscriși în concurs au participat la etapa directă a acestuia, elevii invitați s-au bucurat de un minunat spectacol „Copilăria – o lume magică”, oferit de elevi voluntari din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 și de elevi din clasa a V-a D de la CSEI „Sf. Andrei”. Invitații au participat la  activitatea interactivă „Ce este copilăria?”,  prin care au încercat să definească lumea minunată a copilăriei într-o reflecție  a prieteniei. „Ei au urmărit și o prezentare PPT a concursului, unde au admirat o parte din lucrările primite din țară, dar și impresii ale profesorilor îndrumători din care menționez ceea ce ne-a transmis doamna prof. Mărginean Angela, de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia: <Suntem diferiți, suntem speciali din diverse puncte de vedere și putem realiza aceleași activități, totul este să ne acceptăm și să recunoaștem>”, după cum a precizat prof. Sabin Rybanna, coordonator proiect.

 

Premiere

Festivitatea de premiere a etapei cu participare directă a adus noi emoții concurenților, care au fost recompensați cu distincții și aplauze pentru efortul depus în realizarea lucrărilor, „lucrări care au reușit să ilustreze în crâmpeie de culori și cuvinte lumea magică  a copilăriei”. Pentru participarea indirectă, la cele patru secțiuni ale concursului: desen/pictură, colaj, machete și creații literare s-au înscris lucrări din 27 de județe și municipiul București.

Succesul activității s-a datorat echipei proiectului: colectivului de la CSEI „Sf. Andrei”, elevilor participanți, dar și  partenerilor de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2 „Petru Comărnescu”, Școala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Balan”, Colegiul „Alexandru cel Bun” și Centrul Servicii Multifuncționale Pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului. Proiectul este coordonat de inspector pentru învățământ special prof. Manolache Ciprian Ionuț, prof. Sabin Rybanna Elena și prof. Istrate Isabella Maria, director prof. Călinescu Petru Marian și director adjunct prof. Strugariu Cezar.

„Proiectul <Lumea mea-Lumea copilăriei> oferă elevilor cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) și adaptare curriculară oportunitatea de a demonstra că pe tărâmul copilăriei toți copiii sunt unici și valoroși, iar miracolul imaginației le dă aripi și puteri nebănuite în a-și exprima gândurile și emoțiile indiferent de posibilitățile fiecăruia”, a mai completat prof. Sabin Rybanna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul județean „Lumea mea – Lumea copilăriei”, organizat de Centrul Școlar „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul județean „Lumea mea – Lumea copilăriei”, organizat de Centrul Școlar „Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei