Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 130 (8047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Succes

Sală arhiplină la opereta „Crai Nou”, în cadrul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de spectacole a Casei de Cultură Suceava s-a dovedit, sâmbătă, neîncăpătoare pentru numărul mare de suceveni care au venit la spectacolul de operetă „Crai Nou”, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Aproximativ 100 de instrumentiști, soliști și balerini, de la Orchestra Metropolitană București și corul „Accoustic”, au pus în scenă opereta lui Ciprian Porumbescu, pe textul poetului Vasile Alecsandri, în cadrul festivalului care poartă numele iubitului compozitor bucovinean. „Crai Nou” are la bază un mit popular conform căruia luna nouă poate aduce fericirea celor îndrăgostiți și spune povestea de iubire dintre Anica, nepoata unui ispravnic, și Leonaș, care fug de acasă pentru a se căsători. Ocrotiți de Dochița, de Moș Corbu și de fetele și de băieții din sat, ei reușesc să se ascundă de ispravnic și de jandarmii care îi caută pentru ca, în final, să îl păcălească pe ispravnic, care îi și logodește.

Povestitorul spectacolului a familiarizat publicul nu doar cu întâmplările petrecute pe scenă, ci și cu elementele componente ale operetei, lucru care ar fi trebuit să fie util pentru momentele de aplauze. Apelul către spectatori, de a-și ocupa locurile înainte ca orchestra să înceapă să cânte, și de a rămâne așezați până la final nu a fost auzit probabil de toată lumea; „plimbăreți” prin sală au fost aproape permanent. În ciuda unor abateri de la conduită în rândul publicului, nici un reproș nu a venit de pe scenă, artiștii trecând cu delicatețe peste toate. La final au fost aplaudați îndelung de sutele de oameni care s-au bucurat de un spectacol de calitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală arhiplină la opereta „Crai Nou”, în cadrul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sală arhiplină la opereta „Crai Nou”, în cadrul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, de la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei