Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 19 (7936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Ziua Unirii Principatelor

Ministrul Daniel Cadariu a lansat „Codul de conduită pentru turiști responsabili”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, suceveanul Constantin-Daniel Cadariu, a lansat, de Ziua Unirii Principatelor Române, noul „Cod de conduită pentru turiști responsabili”. Constantin-Daniel Cadariu a transmis că este mândru că este român și că românii au foarte multe motive pentru a-și lăuda țara, însă este trist când vede că vandalismul unora aduce distrugeri unor locuri frumoase lăsate de natură.

„Sunt mândru pentru că sunt român. Avem atât de multe motive să ne lăudăm țara. De la oameni muncitori și sinceri, la tradiții îmbietoare și peisaje unice sau excepționale. Sunt însă trist să văd cum vandalismul și lipsa de respect a câtorva dintre noi aduc distrugeri locurilor lăsate de natură, locuri pe care fiecare dintre noi ar trebui să le protejeze”, a spus Cadariu. El a adăugat că nu are toleranță față de astfel de manifestări și nu va înțelege niciodată „egoismul celor care lasă prăpăd în urma lor”. El a dat ca exemplu vandalizarea formațiunii carstice „Inelul Doamnei” din Gorj.

„Avem nevoi de educarea turiștilor și de implicarea instituțiilor abilitate pentru sancționarea comportamentelor, astfel încât să ne asigurăm că și peste ani acțiunile omului conservă, valorifică și promovează, nu distrug. Despre astfel de obiective este ziua de 24 ianuarie, când se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. La mulți ani, stimați români!”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu.

„Codul de conduită pentru turiști responsabili” are ca slogan „Bucură-te de vacanțe și de locurile pe care le vizitezi”. Turiștii sunt îndemnați, printre altele, să prevină și să ia atitudine atunci când observă comportamente negative din partea altor turiști, să respecte natura, pe ceilalți turiști, pe gazdele la care stau și pe localnicii din comunitățile în care ajung, să consume produse locale și să încurajeze tradițiile, să apeleze la serviciile ghizilor locali, dar și să descurajeze cerșetoria. De asemenea, turiștii sunt îndemnați că contribuie la păstrarea unui aer curat prin folosirea mijloacelor de transport în comun sau prin închirierea de biciclete sau prin plimbări pe jos pentru a ajunge în locurile pe care vor să le viziteze. Codul conține și o secțiune pentru consum, turiștii fiind sfătuiți să mănânce porții rezonabile, să fie întotdeauna cumpătați și selectivi la masă și să nu arunce mâncarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Daniel Cadariu a lansat „Codul de conduită pentru turiști responsabili”.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Ministrul Daniel Cadariu a lansat „Codul de conduită pentru turiști responsabili”2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei