Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 19 (7936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Festivitate

Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inaugurat la 163 de ani de la Mica Unire, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Împlinirea a 163 de ani de la Mica Unire a fost marcată la Suceava prin inaugurarea bustului domnitorul Alexandru Ioan Cuza, amplasat în apropiere de Palatul Administrativ, în Parcul Steagurilor. Festivitatea de comemorare a importantului eveniment premergător realizării României Mari s-a făcut în prezența unui detașament de militari îmbrăcați în uniforme de epocă, cu Drapelul de luptă, dar și a unui detașament de Jandarmerie, cu uniforme moderne. Nici Fanfara Primăriei Suceava nu a lipsit de la eveniment, asigurând cadrul muzical potrivit solemnității manifestărilor.

Autoritățile locale și județene au fost prezente la ceremonia de dezvelire a bustului domnitorului Unirii, la fel ca și un sobor de preoți, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi și numeroși consilieri locali au reprezentat Primăria Suceava, prefectul Alexandru Moldovan, subprefecții Daniel Prorociuc și Alexandru Salup – Prefectura Suceava, președintele Gheorghe Flutur și vicepreședinții Niculai Barbă și Cristinel Crețu – Consiliul Județean Suceava, la manifestare fiind prezenți și deputații Mirela Adomnicăi și Ioan Balan, precum și reprezentanți ai principalelor partide politice, dar și ai militarilor în rezervă.

Dezvelirea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost făcută de către primarul Ion Lungu și președintele CJ, Gheorghe Flutur, fiind oficiată și o slujbă religioasă de sfințire și pomenire a înaintașilor vrednici de cinstirea memoriei lor, la final fiind depuse coroane de flori din partea instituțiilor publice, dar și a partidelor politice.

Bustul domnitorului Unirii este amplasat aproape de cel al lui Iancu Flondor, artizan al Unirii Bucovinei cu Regatul României, fiind realizată o alee a unioniștilor, după cum a remarcat primarul Ion Lungu. Ambele monumente au fost realizate de către apreciatul sculptor Virgil Scripcariu, care a făcut și bustul primarului Franz Cavaler des Loges, dezvelit cu ocazia Zilei Bucovinei, anul trecut, în fața sediului Primăriei Suceava.

„Alexandru Ioan Cuza a fost cel care în 1859 a reușit să pună bazele dezvoltării moderne a României. Astăzi, Suceava și întreaga țară sărbătoresc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, recunoscută ca Mica Unire, reprezentând primul pas important în înfăptuirea statului național român. La mulți ani, România! La mulți ani, suceveni!”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, la sărbătoarea Unirii Principatelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inaugurat la 163 de ani de la Mica Unire, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inaugurat la 163 de ani de la Mica Unire, în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei