Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 19 (7936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ironia sorții!

Au petrecut la aceeași masă, în bar, iar în drum spre casă unul a murit izbit de mașina celuilalt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident mortal produs în urmă cu o săptămână în comuna suceveană Hârtop are în spate o poveste incredibilă, cele două mașini implicate în impactul fatal fiind conduse de doi consăteni care petrecuseră împreună în același local, până cu puțin timp înainte de tragedie.

Cei doi au plecat împreună, fiecare la volanul mașinii sale, iar peste câteva minute avea să aibă loc o nenorocire.

Victima a fost lovită violent din spate chiar în fața casei sale, după ce a făcut o manevră de schimbare a direcției de mers pe care prietenul și consăteanul care circula în spatele său nu a anticipat-o.

 

Cum s-a produs accidentul

Accidentul cu final tragic s-a produs în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, după ora 1.00.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că Ionel Leonte, în vârstă de 50 de ani, localnic, care conducea un VW Golf, a pătruns pe contrasens, după care a făcut viraj la dreapta pentru a parca în fața locuinței sale. În timpul manevrei la dreapta, mașina condusă de bărbatul de 50 de ani a fost acroșată puternic în partea laterală dreapta de către un VW Passat, condus de Vasile Grădinariu, în vârstă de 21 de ani.

În urma impactului violent, bărbatul în vârstă de 50 de ani a decedat. Echipajele medicale care au ajuns la fața locului au constatat că acesta nu mai prezenta semne vitale. Victima nu a răspuns nici la manevrele de resuscitare.

 

Bărbatul decedat nu a parcat ca de obicei - detaliul de la care a plecat nenorocirea

Dacă mai sus am descris cum s-a produs accidentul din punctul de vedere al anchetei polițienești, să detaliem un pic și partea necunoscută a cazului. Polițiștii au stabili cert că cei doi consăteni și amici au stat la o masă comună la un bar din sat, unde s-a consumat alcool.

Bărbatul de 50 de ani a plecat primul, în timp ce din spate venea mai tânărul consătean, însoțit în mașină de fratele său.

Primul a redus viteza în dreptul locuințe sale și a tras de volan la stânga. Cel din spate, beat la volan, a crezut că primul va parca în refugiul de peste drum de casă, așa cum mai obișnuia să o facă, după cum avea să le explice ulterior polițiștilor.

Doar că de această dată bărbatul de 50 de ani a virat dreapta, spre locuința sa, pentru a parca în garaj. Din spate, tânărul șofer nu a anticipat la timp manevra și nu a mai putut opri. VW-ul din față a fost lovit din lateral, iar șoferul a resimțit în plin impactul, deși acesta nu a fost pe partea sa.

 

Va răspunde penal cel puțin pentru conducere sub influenţa alcoolului

În urma verificării cu etilotestul a tânărului care a intrat în mașina consăteanului care a decedat a rezultat că acesta avea o concentrație de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și rămâne de văzut dacă va avea sau nu răspundere și pentru ucidere din culpă. 

Primele cercetări indică faptul că șoferul în vârstă de 50 de ani a făcut virajul la dreapta fără a se asigura. Cel din spate era însă beat și este posibil să aibă și el parte din culpă.

Asta se va stabili pe parcursul anchetei, dinamica producerii accidentului fiind una destul de complicată.

 

Amendă de 7.000 de lei și activitate suspendată la barul în care au băut cei implicați în accident

După ce au aflat detalii despre cum s-a produs accidentul și despre faptul că cei doi au fost în același bar, polițiștii au stabilit că barul Babilon Best din Hârtop a fost deschis în acea noapte în jurul orei 1.00. Având în vedere măsurile dispuse în contextul Covid, barurile nu pot funcționa după ora 22.00, astfel că barul era deschis ilegal la acea oră.

La finele săptămânii trecute, polițiștii de la Hârtop au pus sigiliu pe bar și i-au adus la cunoștință oficial administratorului unității comerciale că nu mai are dreptul să desfășoare activități comerciale timp de 30 de zile. Măsura suspendării activității a fost aplicată complementar amenzii de 7.000 de lei.

Revenind la accident, polițiștii rutieri de la Fălticeni continuă cercetările pentru a stabili exact dinamica acestuia. În funcție de cercetări se va stabili dacă este cazul de a fi dispusă și efectuarea unei expertize de specialitate.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au petrecut la aceeași masă, în bar, iar în drum spre casă unul a murit izbit de mașina celuilalt.
 Vizualizări articol: 6127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au petrecut la aceeași masă, în bar, iar în drum spre casă unul a murit izbit de mașina celuilalt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei