Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 19 (7936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inițiativă

Donație de 1000 de volume pentru iubitorii de carte din Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Departe de vremurile când românii stăteau la rând la librării, o rădăuțeancă a decis să doneze o mie de volume pentru cei care au simțit plăcerea lecturării unei cărți, dar și pentru cei care sunt dispuși să înlocuiască suporturile electronice cu filele unei cărți tipărite. Inginera Simona Acsani, proprietara unui cabinet de protezare auditivă, a hotărât să pună la dispoziția celor care doresc să citească o mie de volume tipărite, cărți care acoperă majoritatea genurilor, de la beletristică la policier, sau de la aventură la știință. Mai exact, rădăuțeanca a instalat o masă în fața cabinetului său din zona Piața Mică, o masă pe care sunt așezate volumele în așteptarea iubitorilor de carte.

Simona Acsani: Să le fie cartea un prieten celor care se simt singuri

Simona Acsani a declarat ieri: „În cei aproape 30 de ani de când am absolvit facultatea, locurile mele de muncă au fost mereu îndreptate spre oameni, în sprijinul lor și din dragoste pentru ei, fie ei tineri, ținând cont că am lucrat ceva ani în învățământ, fie ei mai în vârstă, având în vedere că de un an am deschis un cabinet de protezare auditivă. Sigur că toate astea au însemnat mult studiu, poate și sacrificii în ceea ce privește familia, dar mereu am avut satisfacția că am făcut tot ce-am putut mai bun și mai frumos pentru locuitorii comunității. Și pentru că niciodată nu voi renunța să gândesc astfel, așa a venit ideea donării de carte, având în vedere că dețin o colecție personală de aproximativ peste o mie de volume. Fiind cărți atât de beletristică, de aventură, polițiste, dar și de istorie, geografie, biologie și din alte domenii, aștept cu drag în fața cabinetului situat la Piața Mică din Rădăuți pe toți cei interesați de lectură, atât copii, cât și persoane mai în vârstă să-și aleagă ceea ce le trezește interesul. Consider că astfel  pot face din inimă o bucurie, ținând cont că afară e iarnă, mai greu își pot permite să cumpere cărți sau pur și simplu, să le fie cartea un prieten celor care se simt singuri și pe care îi ajută ochii și mai puțin auzul. Chiar azi dimineață, în prima zi a proiectului,  a venit cineva și a ales opt cărți pentru un copil de 12 ani  pasionat de istorie, ceea ce mi-a adus o mare  mulțumire sufletească și speranța că pot face oameni fericiți!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donație de 1000 de volume pentru iubitorii de carte din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donație de 1000 de volume pentru iubitorii de carte din Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei