Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 19 (7936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenție

Bustul generalului Iacob Zadik va completa Aleea Unioniștilor din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O altă personalitate marcantă a Unirii, generalul armean Iacob Zadik, care a condus Armata Română pentru eliberarea Bucovinei, se va alătura lui Iancu Flondor, artizan al Unirii Bucovinei cu Regatul României, precum și domnitorului Unirii, Alexandru Ioan Cuza, pe Aleea Unioniștilor, din zona centrală a municipiului Suceava.

Practic, este vorba de monumente dedicate memoriei acestor înaintași de seamă, amplasate în Parcul Steagurilor, din apropierea Palatului Administrativ.

Intenția realizării unui nou bust, care să fie amplasat în apropierea celor două deja existente - Iancu Flondor și Alexandru Ioan Cuza, a fost anunțată de primarul Sucevei, Ion Lungu, cu ocazia festivităților organizate pe 24 ianuarie, de Mica Unire, când a fost dezvelit bustul domnitorului Unirii.

„Dacă tot discutăm aici de această <Alee a unioniștilor>, îmi doresc ca pe data de 28 noiembrie să dezvelim bustul generalului Iacob Zadik, care a avut un rol foarte important în unirea Bucovinei cu România.

Dacă din punct de vedere politic Iancu Flondor a fost cel care a avut rolul principal, generalul Iacob Zadik, care a plecat din Burdujeni, a avut un rol foarte important din punct de vedere militar. E bine să-i cinstim pe cei care au făcut unirea modernă. Mica Unire și Marea Unire”, a declarat Ion Lungu.

Cel mai probabil, solicitarea pentru realizarea unui nou bust va fi făcută de municipalitatea suceveană tot apreciatului sculptor Virgil Scripcariu, care a realizat și cele două busturi deja prezente pe Aleea Unioniștilor, precum și pe cel al primarului Franz Cavaler des Loges, cel mai longeviv edil al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bustul generalului Iacob Zadik va completa Aleea Unioniștilor din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bustul generalului Iacob Zadik va completa Aleea Unioniștilor din centrul Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei