Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 16 (7933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

O asociație civică cere Prefecturii, DSP și Inspectoratului Școlar testele care arată utilitatea măștilor, testărilor și dezinfectanților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O asociație intitulată Apelul Cetățeanului, care în județul Suceava are aproximativ 10 membri, conform reprezentantului acesteia, Mihai Tărniceru, a transmis, joi, o solicitare către Prefectură, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar, prin care cere copii după testele care arată utilitatea și eficacitatea măștilor și testării în prevenirea și combaterea Covid-19. Mihai Tărniceru, de profesie pictor, în vârstă de 31 de ani și tată a 6 copii, a declarat că „deocamdată solicităm doar informații, în baza Legii liberului acces la informații publice 544/2001”. În funcție de răspunsul primit de la autorități, asociația își rezervă dreptul de a le acționa în instanță. „Ceea ce ne nemulțumește este incertitudinea, nu se mai înțelege nimic din ce raportează cei de la conducere. Toată lumea poartă măști, toată lumea se vaccinează – în străinătate, mă refer, nu la noi, și totuși cazurile de Covid explodează. Vrem să înțelegem de ce și considerăm că este utilă o dezbatere cu persoanele implicate în gestionarea pandemiei la nivel județean, o dezbatere în care să auzim atât argumentele pro, cât și cele contra”, a spus Mihai Tărniceru.

În solicitarea de 16 pagini adresată instituțiilor menționate, Apelul Cetățeanului cere autorităților următoarele: analizarea utilității măștilor de protecție; verificarea calității dezinfectanților și utilitatea lor; a utilității testelor de salivă antigen și a celorlalte teste Covid; a utilității și necesității medicamentelor alternative „conform Strategiei Comisiei Europene cu privire la lista celor 5 tratamente alternative anti-Covid”.

De asemenea, cere să i se pună la dispoziție „analizele efectuate pentru utilitatea măștilor de protecție, dezinfectanților, testelor de salivă, testelor anti-Covid și studiile clinice pe care le-ați realizat în acest sens în baza cadrului legislativ aflat în vigoare în România”.

 

Apelul Cetățeanului cere studiile efectuate pe copii, care să ateste siguranța purtării măștii

Reprezentanții asociații solicită și copii după „informații și documente”, în următoarea formulare: „1) Care sunt dezinfectanții folosiți în școli? 2) Acești dezinfectanți sunt în conformitate cu normativele în vigoare? Dacă da, vă rugăm să ne comunicați temeiul în baza căruia au fost autorizați și de către cine!; 3) Care este aria de protecție pentru care sunt folosiți în școli: antibacteriană sau antivirală?; 4) Vă rugăm să ne comunicați dacă există studii și ce studii privind efectele purtării măștilor de protecție la copii și adulți pe termen îndelungat; 5) Care este actul administrativ (cu nr. și dată, dacă EXISTĂ) prin care a fost declarată PANDEMIE sau Epidemie DE COVID – 19 (Sars – Cov – 2) pe teritoriul României, emis de către Ministerul Sănătății, conform art. 5 lit. i) din Legea nr. 95/2006? 6) Vă rugam să ne comunicați, în integralitate, cuprinsul actului administrativ prin care a fost declarată PANDEMIE / epidemie de Sars – Cov – 2 / COVID – 19,  pe teritoriul României! 7)Ce tipuri de măști au fost recomandate de către Ministerul Sănătății să fie purtate atât de către copii, cât și de către adulți (standarde, certificarea A.M.D.M.R. etc.)? 8) Care sunt studiile științifice/clinice (efectuate în România și străinătate) în ceea ce privește măștile de tip medical cu trei pliuri sau FFP2 (N 95) care demonstrează utilitatea acestora pentru prevenirea transmiterii virusului / pentru prevenirea formelor severe de boală / pentru prevenirea deceselor prin boala covid? Vă rugăm să indicați aceste studii și publicațiile! 9) Ținând cont de dimensiunile virusurilor, care este eficiența purtării acestor măști, raportându-ne la dimensiunea spațiilor prin care pătrunde aerul când inspirăm și a spațiilor inevitabile dintre față și marginile măștii?; 10) Care sunt studiile medicale efectuate pe copii pe termen scurt și lung care să ateste siguranța, lipsa de nocivitate a purtării măștii, având în vedere materialele din care sunt confecționate măștile, contaminarea bacteriană a măștilor după două ore de utilizare, utilizarea măștilor în condiții nesterile și faptul că plămânii copiilor sunt în dezvoltare până la vârsta de 18 ani. Vă rugăm să precizați aceste studii și opiniile experților români de pediatrie. 11) Care sunt măștile agreate/aprobate de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România?; 12)Pornind de la informația conform căreia în Franța a fost interzisă purtarea măștii de tip FPP2, în baza cărui considerent a fost introdusă obligativitatea purtării acesteia în România?”

Mihai Tărniceru a precizat că astfel de solicitări au fost transmise, joi, instituțiilor similare din cel puțin încă 5 județe: Galați, Cluj, Iași, Brașov și Oradea. Textul a fost tehnoredactat de o persoană din Galați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O asociație civică cere Prefecturii, DSP și Inspectoratului Școlar testele care arată utilitatea măștilor, testărilor și dezinfectanților.
 Vizualizări articol: 2900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
O asociație civică cere Prefecturii, DSP și Inspectoratului Școlar testele care arată utilitatea măștilor, testărilor și dezinfectanților3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei