Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 16 (7933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impactul social și economic al restructurării activităților HS Timber din Siret și Rădăuți, în atenția Prefecturii Suceava

Vineri, 21 Ianuarie 2022 (18:50:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Anunțata întrerupere totală a activităților HS Timber la fabrica de panouri din lemn masiv din Siret și la fabrica de cherestea din Rădăuți, începând cu 30 martie 2022, măsură care va afecta 600 de salariați ai companiei, a intrat în atenția Prefecturii Suceava.

Mai exact, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a avut vineri o întâlnire cu conducerea societății, respectiv Gerald Schweighofer (prin videoconferință), directorul general Dan Banacu și directorii celor două fabrici, la care au participat și edilii localităților Rădăuți și Siret, Bogdan-Andrei Loghin și Adrian Popoiu.

„Restructurările vor avea implicații deosebite în plan social și economic la nivelul celor două localități sucevene și al zonelor limitrofe acestora.

Discuțiile au vizat factorii care au condus la decizia operatorului economic de a restructura activitatea celor două unități de prelucrare a lemnului, pachetele sociale ce vor fi oferite celor 600 de angajați ce vor fi disponibilizați, precum și impactul asupra bugetului local al celor două localități. În acest context, prefectul județului și-a manifestat disponibilitatea ca, în limita competențelor legale cu care este învestit, să participe activ la identificarea unor soluții de natură a reduce impactul social și economic al restructurării celor două fabrici. Discuțiile purtate au reliefat deschiderea conducerii societății HS Timber Productions către un dialog susținut cu autoritățile locale și centrale”, au transmis reprezentanții Prefecturii Suceava.

Rămâne de văzut care vor fi măsurile concrete care se vor lua în urma acestui dialog între autorități și compania care a decis să își restructureze 30% din activitățile din România, în special cele din județul Suceava.

Principalele motive ale restructurării constau în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impactul social și economic al restructurării activităților HS Timber din Siret și Rădăuți, în atenția Prefecturii Suceava.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Impactul social și economic al restructurării activităților HS Timber din Siret și Rădăuți, în atenția Prefecturii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei