Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 16 (7933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muncă de echipă

Dărmănești, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dărmănești este comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene. Și nu vorbim de județul Suceava, ci de întreaga regiune a Moldovei. Este un aspect care merită nu doar aprecieri, ci poate constitui și un model de urmat. Aceste date sunt confirmate chiar de instituții ale statului român, mai exact de către Anghel Ficu, director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) Iași.

”La nivel regional pe primul loc în ceea ce privește obținerea de fonduri europene se află comuna Dărmănești, din județul Suceava”, a arătat Anghel Ficu. Comuna Dărmănești are în derulare patru proiecte prin AFIR, valoarea totală fiind ce circa 3 milioane de euro. Mai exact, este vorba de un drum în valoare de un milion de euro, un proiect de apă și canal de 1,35 milioane de euro, un cămin cultural la Dărmănești de 350.000 de euro, dar și o grădiniță la Măriței de 250.000 de euro.

”În spate este o muncă titanică pe care am reușit să o realizez împreună cu oamenii din Primăria Dărmănești, cărora vreau să le mulțumesc în mod special. Am avut de obținut avize, documente și alte semnături care au implicat un număr mare de persoane. De unul singur aș fi avut nevoie de un timp mult mai mare, iar rezultatul ar fi fost mai mic. Mă bucur că am obținut aceste fonduri și cred că pas cu pas comuna Dărmănești va arăta ca una de nivel european”, a menționat primarul Dan Chidoveț.

Iar proiectele pe care vrea să le implementeze primarul Chidoveț nu se opresc aici. Acesta a mai depus alte 13 proiecte și se așteaptă ca mare parte din ele să fie acceptate. Este vorba de investiții pentru care s-a cerut finanțare prin diferite programe, cum ar fi la Compania Națională de Investiții, Ministerul Fondurilor Europene sau prin programul Anghel Saligny. Prin acestea, conducerea Primăriei Dărmănești dorește să realizeze și să modernizeze cel puțin 10 kilometri de drumuri, o sală de sport, un cămin cultural la Măriței, o bibliotecă nouă, o bază sportivă, dar și un patinoar artificial. Un alt proiect ambițios care este pe cale să prindă viață este introducerea gazului metan, o investiție în valoare de nu mai puțin 7 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dărmănești, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din Moldova.
 Vizualizări articol: 2894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dărmănești, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din Moldova5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei