Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 292 (7904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Finanțări necesare

Importante sume de bani, disponibile Sucevei, în urma discuțiilor purtate de Ion Lungu la București

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va putea dispune de importante sume de bani pentru efectuarea investițiilor necesare, ca urmare a intervențiilor avute de primarul Ion Lungu la ministere, în Capitală.

Prezent luni la București, edilul sucevean a avut discuții importante cu ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, cu șefa Direcției Servicii comunitare, utilități publice și parcuri industriale, Vasilica Baciu, din Ministerul Dezvoltării, care coordonează Programul Termoficare 2006-2021, dar și la Ministerul de Finanțe.

„Proiectele pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny sunt în fază de evaluare, până la sfârșitul lunii martie se estimează prima etapă de evaluare, conform discuției avute cu ministrul Dezvoltării.
La fel se lucrează la PNRR, programul de redresare și reziliență, unde este în curs de elaborare și aprobare Ordonanța de Urgență a Guvernului privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru fondurile europene alocate României prin Mecanismul de redresare si reziliență.
În urma discuțiilor avute la Direcția de termoficare s-a decontat suma de 1.500.000 lei, aferentă lucrărilor de deviere a magistralei de termoficare la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani”, a spus Ion Lungu, după întâlnirile de la Ministerul Dezvoltării.

O problemă importantă a fost rezolvată de primarul Sucevei și la Ministerul de Finanțe: „La Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor am discutat despre folosirea sumelor necheltuite din creditul de trezorerie angajat în anul 2021 și prinderea sumei neangajate, de aprox. 15.000.000 lei, în bugetul anului 2022”.

Practic, suma respectivă, de 15 milioane de lei, care nu a putut fi folosită anul acesta din cauza lipsei forței de muncă la firmele care se ocupă de investițiile în derulare ale municipalității, va putea fi utilizată în 2022, fără a mai fi nevoie de reluarea tuturor procedurilor de creditare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Importante sume de bani, disponibile Sucevei, în urma discuțiilor purtate de Ion Lungu la București.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Importante sume de bani, disponibile Sucevei, în urma discuțiilor purtate de Ion Lungu la București5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei