Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 292 (7904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În prag de Sărbători

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni ajută zeci de familii necăjite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni continuă să facă fapte bune, să ajute zeci de familii necăjite, în prag de sărbători. Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”va sprijini 22 de familii necăjite, cu copii care vor să continue școala, dar au nevoie de ajutor. Pentru 10 familii, ne-au spus reprezentanții asociației, sunt fonduri suficiente pentru daruri.

Tinerii voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), coordonați de pr. Justinian-Remus Cojocar,au la rândul lor alte zeci de familii pe care vor să le ajute.

Ca în fiecare an, cele două asociații conlucrează și ajută. Campania umanitară lansată de ATOS este deja în derulare. „Intenționăm să ajungem din nou la frontiera României cu Ucraina, în zona Mușenița, să ajutăm și acolo. Vă prezentăm 12 cazuri de familii din mediul rural care așteaptă milostenia noastră (hăinuțe, încălțăminte, rechizite, alimente, bani). Despre aceste cazuri am aflat de la o doamnă bibliotecară, cu inimă mare, care a trimis lista cu familiile necăjite la o altă doamnă inimoasă din Suceava. Iată cum lanțul de iubire și milostenie continuă”, a spus pr. Justinian-Remus Cojocar, care ne îndeamnă pe toți să ajutăm aceste familii cu copilași, să le facem o bucurie de Crăciun.

 

Au nevoie de ajutor!

Au nevoie de ajutor: o familie în care mama este plecată, frații (o fată de 7 ani și un băiat de 10 ani) au rămas în grija tatălui, care consumă des alcool; o familie în care mama este plecată de acasă, iar băiatul în vârstă de 7 ani a rămas cu tatăl. Ei stau într-o căsuță mică, cu bunicii și o soră a tatălui, care are un handicap; într-o altă familie tatăl este plecat, iar cele două fete, în vârstă de 7 și 9 ani, locuiesc cu mama, într-o căsuță mică, împreună cu bunica și o soră a mamei, bolnavă, care face dializă săptămânal; un alt caz este cel al unei fetițe în vârstă de 7 ani, al cărei tată este decedat. Fetița locuiește cu mama într-o căsuță socială; o altă familie cu 3 copii necăjiți (băiatul de 5 ani și fetele de 7 și 9 ani). Aceștia nu au casă, locuiesc împreună cu părinții într-o căsuță bătrânească oferită de o familie plecată în străinătate; o familie cu 7 copii (băieți de 3 și 12 ani, fetele de 2, 4, 6, 8 și 11 ani). Toți locuiesc într-o căsuță cu pereții deteriorați, din mila sătenilor; o familie foarte necăjită cu 4 copii (băieți de 3 și 5 ani și fete de 6 și 7 ani). Există probleme în familie, pentru că părinții consumă alcoolul și sunt și violenți; o altă familie foarte necăjită, cu 2 copii (băiețel de 5 ani și fată de 12 ani), familie care locuiește într-o casă foarte dărăpănată, în condiții foarte grele; o familie foarte necăjită, condiții grele de trai, familie cu o fetiță de 7 ani și o fetiță de 5 ani, care e foarte bolnavă (boală de sânge); o altă familie foarte săracă, cu 6 copii (băieți de 7 și 15 ani și fete de 6, 8, 9 și 11 ani), familie care locuiește într-o căsuță mică, fără condiții decente; o familie cu 4 copii (băiețel de 2 ani, fete de 4, 6 și 7 ani), familie care locuiește cu mama și bunica în două cămăruțe, într-o căsuță mică; o familie necăjită cu 5 copii (3 băieți de 6, 7 și 8 ani și două fete de 9 și 10 ani). Părinții celor 5 frați beau mult și copiii trăiesc în condiții grele.

Cei care doriți să ajutați, vă rugăm să vă alegeți o familie, să pregătiți darurile și să îl anunțați pe pr. Justinian Cojocar, la telefon: 0740 310 047. Puteți face un bine, puteți întinde o mână de ajutor unor suflete pierdute în mizerie, frig și foame, puteți ajuta niște copii nevinovați. Puteți să o faceți acum! Bucuria din ochii lor vă va răsplăti însutit! „Pe 22 decembrie vom merge să ducem darurile, dar ne-am bucura să ne însoțiți și să ne bucurăm împreună că dăruim. Inima mare așa se face, cu ajutorul lui Dumnezeu, care lucrează prin oameni”, este mesajul părintelui Cojocar.

 

Asociația „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a sprijinit 460 de copii și tineri buni la învățătură

Voluntarii ATOS mulțumesc și Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, pentru tot sprijinul pe care l-au primit. „Este un partener adevărat și fidel, și pentru aceasta suntem recunoscători și dorim să continuăm proiectele noastre împreună. Înființată în aprilie 2007 de către părintele Justinian Cojocar, membru fondator și președinte, Asociația Culturală <Sfântul Mitropolit Dosoftei> a sprijinit până acum 460 de copii și tineri cu rezultate deosebite la învățătură și concursurile școlare, cei mai mulți dintre ei fiind necăjiți de-acasă, în lipsuri, unii orfani. La toate cele patru ediții ale Campaniei <Susține performanța>, campanii organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava, asociația a fost alături și s-a implicat cu dragoste și bucurie mare. De aproape 14 ani, asociația sprijină emisiunea cultural-religioasă <Iubi-Te-Voi Doamne!> de la postul regional de televiziune PlusTV, și anul acesta, de Crăciun, va organiza tradiționalul Concert de Colinde, ajuns acum, în 2021, la cea de-a treisprezecea ediție”, am aflat de la voluntarii ATOS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni ajută zeci de familii necăjite.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni ajută zeci de familii necăjite5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei