Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 292 (7904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Opt persoane reținute în cazul furturilor din zona Rădăuți

Marţi, 14 Decembrie 2021 (11:49:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt persoane au primit ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Acestea sunt suspecte de comiterea a nu mai puțin de 25 de fapte de furt, prejudiciul total fiind calculat la 50.000 de euro. În spatele gratiilor au ajuns Sabin Ștefan Scripcariuc, de 29 de ani, din Rădăuți, considerat a fi capul grupării, respectiv Valentin Gheorghe Marcu, de 28 de ani, din Moldova Sulița, dar care își făcea veacul tot prin Rădăuți, și Gheorghe Cristian Plaiu, de 19 ani, din Mironu-Valea Moldovei. Cei trei au fost prinși în noaptea de duminică spre luni, la scurt timp după ce au comis ultimul furt în Rădăuți și încercau să pună la adăpost bunurile sustrase pe care le transportau cu un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria. Celelalte cinci persoane pentru care s-au emis ordonanțe de reținere sunt Nicolai Plaiu, de 28 de ani, din Mironu, Alexandru Plai, de 18 ani, din Mironu, Mihai Ionuț Gogolică, de 35 de ani, din Comănești, Marius Valentin Pleșca, de 36 de ani, din Șcheia și Gheorghiță Manea, din Corni, județul Botoșani. Hoții acționau la pont, iar pentru a fi prinși polițiștii i-au monitorizat mai multă vreme. Pentru a documenta activitatea hoților, luni dimineață s-au derulat 15 percheziții la domiciliile suspecților. Cu această ocazie au fost ridicate bunuri provenite din furturi, precum și diferite sume de bani. Polițiștii au indisponibilizat trei autovehicule folosite la furturi, în valoare de peste 15.000 de euro. Ulterior, s-a realizat parțial procedura de recunoaștere a bunurilor sustrase de la persoanele vătămate, această activitate urmând a fi continuată și în perioada următoare. O parte din bunurile ridicate cu ocazia percheziției, recunoscute conform procedurilor legale, au fost restituite unui număr de 13 persoane vătămate sau aparținători din comunele Gălănești, Frătăuții Vechi, Voitinel, Marginea, Volovăț, Horodnic de Sus și mun. Rădăuți. Perchezițiile au avut loc două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia și patru pe raza comunei Valea Moldovei, iar una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni. La acțiunea de luni au participat nu mai puțin de 54 de polițiști de la Rădăuți, Gălănești, Marginea, Gura Humorului, Serviciul de Investigații Criminale, doi colegi de la IPJ Botoșani, două grupe ale Serviciului de Operațiuni Speciale, dar și 14 jandarmi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt persoane reținute în cazul furturilor din zona Rădăuți.
 Vizualizări articol: 3011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt persoane reținute în cazul furturilor din zona Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei