Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 292 (7904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

În plasă

Hoți care acționau la pont, prinși la mai puțin de jumătate de oră după ultima lovitură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți hoți care acționau la pont au ajuns pe mâna procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, iar unii dintre ei au primit aseară ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 de ore. Trei dintre ei au fost prinși în flagrant în noaptea de duminică spre luni, la mai puțin de jumătate de oră după ce au dat ultima lovitură, la locuința unei familii din Rădăuți. Monitorizați de mai multă vreme, hoții au fost lăsați să părăsească municipiul Rădăuți, iar oamenii legii i-au încolțit și le-au blocat autoturismul marca BMW înmatriculat în Bulgaria în apropiere de Arbore. Acolo, suspecții s-au blocat în mașină, motiv pentru care polițiștii au fost nevoiți să spargă un geam pentru a-i captura.

Cei trei indivizi prinși în flagrant sunt Sabin Ștefan Scripcariuc, de 29 de ani, din Rădăuți, considerat a fi capul grupării, respectiv Valentin Gheorghe Marcu, de 28 de ani, din Moldova Sulița, dar care își făcea veacul tot prin Rădăuți, și Gheorghe Cristian Plaiu, de 19 ani, din Mironu - Valea Moldovei. Ceilalți suspecți au vârste cuprinse între 18 – 36 de ani și sunt din Mironu, Comănești, Șcheia și Corni.

Pentru a documenta cele 25 de furturi comise în perioada octombrie-decembrie 2021, anchetatorii au efectuat luni dimineață și 15 percheziții, locațiile vizate fiind două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia și patru pe raza comunei Valea Moldovei, iar una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți este vorba de 21 de victime, prejudiciul total fiind estimat la 50.000 de euro.

În noaptea în care au fost prinși, hoții se deplasau spre locuința unui complice, acolo unde erau depozitate bunurile înainte de a fi vândute. Din grupare fac parte 8 persoane, care au fost duse ieri la audieri, iar o parte și-au petrecut noaptea de luni spre marți în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava. La acțiunea de ieri au participat nu mai puțin de 54 de polițiști de la Rădăuți, Gălănești, Marginea, Gura Humorului, Serviciul de Investigații Criminale, doi colegi de la IPJ Botoșani, două grupe ale Serviciului de Operațiuni Speciale, dar și 14 jandarmi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoți care acționau la pont, prinși la mai puțin de jumătate de oră după ultima lovitură.
 Vizualizări articol: 2389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Hoți care acționau la pont, prinși la mai puțin de jumătate de oră după ultima lovitură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei