Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 221 (7833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriate

Trei zile de ateliere și sesiuni de instruire, în două proiecte transfrontaliere derulate de USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul a două proiecte transfrontaliere aflate în derulare, în care Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) are rolul de coordonator și partener, în perioada 22-24 septembrie la USV sunt organizate o serie de activități, workshopuri și sesiuni de instruire.

Primul dintre cele două proiectea fost implementat începând cu data de 12 aprilie 2020,cu titlul ”Cross-Border Cooperation Smart Energy – CBCSmartEnergy” din cadrul Joint Operational Programme Romania-Ukraine, ENI CBC – 2SOFT/1.2/52.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava participă la acest proiect în calitate de coordonator, director de proiect fiind prof. univ. dr. ing. Radu-Dumitru Pentiuc, directorul Departamentului de Electrotehnică din Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din USV. Alături de universitatea suceveană la proiect participă Universitatea Națională Uzhgorod (UzhNU) din Ucraina șiAsociația Internațională pentru Dezvoltare Regională (IARDI) din Ucraina. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, fiind prelungit cu încă 3 luni până în ianuarie 2022. Bugetul total al proiectului este în valoare de 331.554 euro,din care Uniunea Europeană participă cu 298.398,6 euro, pentru bugetul USV fiind alocată suma de 158.554 euro.

Obiectivul principal al proiectului constă în creșterea utilizării noilor tehnologii și inovații în domeniul energiei regenerabile oferite prin promovarea și sprijinirea cercetărilor și inovațiilor într-un mod durabil în regiunile de frontieră ale Ucrainei și României. Se dorește astfel crearea unei platforme solide pentru acțiuni și studii comune de cercetare, inclusiv achiziționarea de echipamente conexe performante, în domeniul energiei regenerabile și al eficienței resurselor.

 

USV, partener și în derularea celui de al doilea proiect

Cel de-al doilea proiect transfrontalier ”New Energy Solutions in Carpathian area – NESiCA”face parte din cadrul programului ENI CBC 2014-2020 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina, axa OT6, ”Protecția mediului, atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea”. Parteneri în acest proiect sunt Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, director de proiect fiind şef lucrări dr. ing. Constantin Ungureanu de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Regiunea Szabolcs-Szarmar-Bereg din Ungaria, ONG-ul Centrul de Inițiative European din Ucraina, Universitatea Tehnică din Kosice din Slovacia, precum șiUniversitatea din Nyíregyháza din Ungaria. Beneficiar principal al proiectului și coordonator esteUniversitatea Națională Uzhgorod din Ucraina.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, bugetul total al proiectului fiind de 1.104.707,30 euro,din care alocat de Uniunea Europeană 994.236,56 euro, bugetul USV fiind de 124.313,72 euro. Proiectul asigură promovarea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie prin educație și activități practice în comunități, pentru utilizarea durabilă a resurselor de mediu din regiunile de frontieră ale celor patru state, ducând pe termen mediu la creșterea producției și consumului de energie din surse de energie regenerabilă în comunități, iar pe termen lung la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Festivitatea de deschidere a activităților va avea loc pe 22 septembrie, în intervalul 10.00-11.30, în Aula Corpul E a USV, unde va avea loc și o conferință de presă. Vor participa oficialități ale municipiului Suceava, cadre didactice și cercetători de la Universitatea Națională Uzhgorod (UzhNU) și Asociația Internațională pentru Dezvoltare Regională (IARDI) din Ucraina, precum și membrii comunităților locale, unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, implicate şi partenere în cele două proiecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei zile de ateliere și sesiuni de instruire, în două proiecte transfrontaliere derulate de USV.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei zile de ateliere și sesiuni de instruire, în două proiecte transfrontaliere derulate de USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei