Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 221 (7833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Întâlnirea de aur - 50 de ani de la absolvirea liceului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Promoţia 1971 a Liceului Nr. 2, actualul Colegiu Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, a organizat la sfârşitul săptămânii întâlnirea la 50 de ani de la absolvire. Festivitatea s-a desfăşurat în ambientul magic al cărţilor, în Sala multimedia a C.D.I., spaţiu generos în care s-au regăsit, după o jumătate de secol, cei care au reuşit să vină în liceul tinereţii din toate zonele ţării şi chiar de peste hotare, pentru a depăna amintiri nostalgice  şi pentru a da frâu liber emoţiilor, amestecate cu melancolie.

Din cei 138 de absolvenţi, a răspuns „prezent!” echivalentul unei clase din cele patru care au absolvit liceul, azi centenar (această unitate şcolară fiind înfiinţată în anul 1920 ca Şcoala Secundară de Fete), şi care au fost promoţia la aniversarea a 50 de ani de existenţă a şcolii.

Alocuţiunea de bun revenit a fost rostită de directoarea liceului, profesoara Palaghia Radion, foştii elevi având bucuria de a-i avea alături şi pe câţiva din prestigioşii lor dascălii de odinioară: profesoara de limba franceză Magdalena Vultur, profesoarele de chimie Ana Dascălu şi Teodorina Rădăşanu, precum şi pe profesorul de fizică Gheorghe Ţipău. Cu inima şi sufletul aproape, chiar dacă fizic nu s-a putut, au fost  şi  profesoara de matematică Paraschiva-Cristina Ştirbu, profesoara de rusă Silvia Feştilă şi profesorul de limba română Ovidiu Homescu.

În memoria profesorilor diriginţi − Gheorghe Cozac, Natalia Lazăr, Ana Croitoru, Ana Enăchioiu − a tuturor profesorilor şi colegilor trecuţi în veşnicie, au slujit o înălţătoare slujbă de pomenire preot Ioan-Radu Bold şi preot profesor Constantin-Bogdan Feştilă.

Captarea imaginilor din caleidoscopul acestei întâlniri emoţionante, la care fiecare absolvent a adus în dar mărturisirea despre propria realizare ca om împlinit, graţie modelelor reprezentate de profesori remarcabili, a revenit lui Alexandru Săvescu, fost elev şi el al aceleiaşi instituţii şcolare.

„Cum orice întoarcere la obârşie este prilej de refacere a fiinţei, prin gustarea din izvorul nemuririi sufletului, participanţii la întâlnire, recunoscătorii sorţii pentru privilegiul de a fi faţă în faţă şi de a se oglindi fiecare în lumina celuilalt, ne-am propus ca viitoarele întâlniri să fie anuale având ca motto: <Vreme trece, vreme vine> - Mihai Eminescu. 

Pentru aducerea-aminte a chipurilor din adolescenţă, peste care anii au adăugat succesive imagini, făcând din istoria fiecăruia o veritabilă Matrioska, organizatorii întâlnirii au editat, cu ajutorul competent al profesorului de informatică, Bogdan Dumitriu, şi al informaticianului Ciprian Constantineanu, un album de promoţie, intitulat „Întâlnire de promoţie-50 de ani de la absolvirea liceului”, arc peste generaţii, elixir pentru oprirea în loc a clipei, încercare omenească de a învinge trecerea de neoprit a timpului”, ne-a spus absolventul promoţiei 1971, cunoscutul profesor Constantin Bulboacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnirea de aur - 50 de ani de la absolvirea liceului.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întâlnirea de aur - 50 de ani de la absolvirea liceului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei