Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 131 (7743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Însănătoșire

Județul Suceava, la un pas să scape de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava este la un pas să scape de noul coronavirus. Raportarea de duminică a Grupului de Comunicare Strategică arată că în județul Suceava rata de infectare cu noul coronavirus este de 0,08 cazuri la mia de locuitori, aceeași ca și în ziua precedentă. De altfel, în momentul de față județul Suceava înregistrează una dintre cele mai mici rate de infectare cu noul coronavirus la nivel național, mai bine decât Suceava situându-se doar județul Gorj, cu 0,05 la mie, în timp ce Prahova are tot o incidență de 0,08.

Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de duminică, în județ erau nu mai puțin de 85 de localități, din totalul de 114, în care nu existau cazuri de coronavirus. Numărul acestora este în creștere, având în vedere că la raportarea de sâmbătă, numărul acestora a fost de 82. Toate localitățile din județul Suceava sunt în scenariul verde. Potrivit Prefecturii Suceava, în județ mai sunt 21 de localități care au câte un caz în evoluție, sapte au sub cinci cazuri în evoluție și una singură, Suceava, are peste zece cazuri în evoluție. În municipiul Suceava mai erau 20 de bolnavi Covid.

Duminică, în județul Suceava erau doar 59 cazuri de infecție cu noul coronavirus în evoluție.

 

Aproape 23.000 de suceveni s-au vindecat de Covid

Prefectura Suceava a transmis că duminică dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județ se înregistrau 22.964 de persoane declarate vindecate de coronavirus. De asemenea, totalul persoanelor vaccinate la nivelul județului Suceava a ajuns la 82.978, din care 69.952 de persoane sunt cu rapel.

În județ, în intervalul 5-6 iunie au fost internate3 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 3 persoane declarate vindecate.

Potrivit Prefecturii, din totalul celor 489 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 23 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 17 pacienți sunt în zona tampon și 449 pacienți sunt cu alte afecțiuni.

Din cei 23 de pacienți diagnosticați Covid-19, unul prezintă o formă ușoară, 12 sunt cu forme medii ale bolii, șapte au forme severe și treiprezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 2 pacienți sunt ventilați non-invaziv). Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 356 paturi libere, din care 86 pentru pacienți Covid-19,25 în sectorul non-Covid și 20 pentru zona tampon.

La unitatea de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean sunt disponibile zece paturi pentru pacienți Covid, sunt 27 ventilatoare libere, din care12 pentru pacienții Covid-19 și 15 pentru pacienții non-Covid.

În spitalele din județ, totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 este de 34, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 24. La nivelul județului sunt disponibile 166 de locuri libere Covid și 41 locuri pentru zona tampon.

 

Încă patru cazuri noi de coronavirus în județul Suceava

Pe de altă parte, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de sâmbătă și până duminică, în județul Suceava au fost raportate doar patru cazuri noi de coronavirus, la 672 de persoane care au fost testate în același interval. Numărul de îmbolnăviri noi cu virusul Sars-Cov-2 de duminică este același cu cel raportat sâmbătă.

Grupul de Comunicare Strategică a mai informat că până duminică, 6 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.078.863 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1.042.898 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, duminică au fost raportate 121 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava, la un pas să scape de Covid.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Județul Suceava, la un pas să scape de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei