Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 131 (7743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Promovare

Asociația pentru Turism Bucovina va amenaja traseul pentru drumeții „Via Huțulca”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația pentru Turism Bucovina a anunțat că va amenaja un traseu tematic de drumeție pentru a pune în valoare moștenirea culturală a huțulilor. Traseul se va numi „Via Huțulca” și va avea ca punct de plecare Pasul Ciumârna, cunoscut sub numele de pasul Palma, și va traversa localitățile Vatra Moldoviței, Moldovița, Argel, Brodina de Jos, Brodina de Sus, Izvoarele Sucevei și Ulma. Noul traseu turistic va face legătura cu Via Transilvanica.

„Via Huțulca” va fi un traseu cu un grad de dificultate ușor spre mediu, va putea fi parcurs în etape cuprinse între 7 și 15 km și va fi implementat în teren atât din resursele proprii ale APT Bucovina, cât și cu sprijinul comunității locale, prin voluntariat, sponsorizări și donații.

„Datorită prezenței comunităților de huțuli încă din secolul al XVII-lea, Obcinele Bucovinei oferă un exemplu unic de habitat de munte, alcătuind un superb peisaj de gospodării tradiționale, dispersate pe culmi. Turiștii se pot bucura de poienile înflorite și de poveștile localnicilor deosebit de primitori, trăind experiențe de neuitat”, au transmis reprezentanții APT Bucovina. De-a lungul traseului, turiștii vor putea vizita gospodării tradiționale, vor lua parte la activitățile cotidiene, vor avea ocazia să participe la degustări de brânză direct la stână sau se vor bucura de demonstrații de încondeiere de ouă, meșteșug dus la rang de artă de către huțuli. De asemenea, traseul își propune promovarea acestor experiențe turiștilor și vizitatorilor din Obcinele Bucovinei, invitându-i să viziteze inclusiv zone mai puțin cunoscute, să descopere arhitectura populară și atracțiile turistice autentice. Prin acest nou traseu se intenționează și promovarea serviciilor de cazare și masă din regiune, precum și cultivarea respectului pentru natură și pentru protejarea mediului înconjurător.

„În acest sens, fiind convinși de existența unor oportunități de dezvoltare durabilă a zonei, membrii Asociației pentru Turism Bucovina, împreună cu alți parteneri, doresc să vină în ajutorul celor interesați de a oferi servicii turistice în micile comunități rurale: de la amenajarea de gospodării tradiționale, puncte gastronomice sau spații de primire de tip cabană pentru grupuri de turiști, până la formarea de ghizi locali, punerea în valoare a unor resurse și  produse locale, expertiza noastră poate acoperi o gamă largă de cerințe”, a transmis Asociația pentru Turism Bucovina.

De precizat că traseul a fost identificat în teren și configurat de către specialiști ai APT Bucovina, Pascal Garnier, Petrică Ariciuc și Ionuț Loba, cu sprijinul lectorului universitar Dinu Oprea de la Facultatea de Istorie și Geografie, Departamentul de Geografie, a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și al unor reprezentanți ai comunității de huțuli.

Reprezentanții APT Bucovina au precizat că în perioada care urmează va începe marcarea traseului în teren, prin folosirea săgeților indicatoare și a panourilor informative. Voluntarii care vor să participe la marcarea traseului pot contacta Asociația pentru Turism Bucovina la adresa de e-mail contact@bucovinaturism.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația pentru Turism Bucovina va amenaja traseul pentru drumeții „Via Huțulca”.
 Vizualizări articol: 1761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asociația pentru Turism Bucovina va amenaja traseul pentru drumeții „Via Huțulca”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei