Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 60 (7672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Cine sunt cele trei persoane anchetate de DNA în dosarul șpăgilor de la Permise care revin ca examinatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de luni, 15 martie, 3 din cei 4 examinatori care au fost eliberați din arest preventiv în dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava își reiau activitatea în cadrul căreia procurorii DNA spun că au comis fapte de corupție. Nicolae-Cezar Macoviciuc, Leon-Ionuț Mihăiescu și Iulian-Florin Mihăiescu vor reveni de la începutul săptămânii viitoare în funcțiile de examinatori, adică exact acolo unde ar fi comis faptele de care sunt acuzați. Explicațiile oferite de reprezentanții Prefecturii Suceava sunt că persoanele respective nu au primit vreo interdicție în a-și exercita atribuțiile de serviciu, dar și aceea că există o lipsă acută de personal, ceea ce face imposibilă derularea în bune condiții a examenului la proba practică a traseului. Cea de a patra persoană aflată în aceeași situație, Cristian Blîndu, va fi delegată doar în cazuri de necesitate extremă ca urmare a apariției unor situații neprevăzute. Trebuie menționat că ultimul dintre ei, Cristian Blîndu, este atestat ca examinator doar pentru categoria B, în timp ce frații Mihăiescu și Macoviciuc sunt atestați pentru toate categoriile de permise. Cei patru au fost reținuți și apoi arestați în luna noiembrie a anului trecut. Cristian Blîndu este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, Nicolae-Cezar Macoviciuc pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și spălare a banilor.
În cazul lui Iulian-Florin Mihăiescu, acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor.

A patra persoană este Leon-Ionuț Mihăiescu, care în noiembrie era cercetat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și luare de mită (2 fapte). Ulterior, în diferite etape, cei patru au fost puși în libertate și sunt cercetați sub control judiciar cu anumite obligații pe care trebuie să le respecte.

Decizia de a-i readuce pe posturile de examinatori era una previzibilă, mai ales în urma comunicatului remis joi de Prefectura Suceava, în care erau oferite explicații ample despre faptul că Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, secțiunea examinări practice, este pe punctul de a intra în colaps ca urmare a lipsei de personal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine sunt cele trei persoane anchetate de DNA în dosarul șpăgilor de la Permise care revin ca examinatori.
 Vizualizări articol: 2344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cine sunt cele trei persoane anchetate de DNA în dosarul șpăgilor de la Permise care revin ca examinatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei