Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 60 (7672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Laude

Sucevenii, felicitați de ministrul Attila Cseke pentru că sunt „campioni absoluți” la investiții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava este „campion absolut pe partea de investiții”, a declarat, vineri, la Mănăstirea Putna, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Attila-Zoltán Cseke, care a transmis felicitări comunităților locale, „atât civile, cât și religioase, poate și cele militare, dar acolo nu am tangență”. Ministrul și-a argumentat cu cifre declarația, arătând că la Compania Națională de Investiții cele mai multe proiecte în finanțare și cu cea mai mare valoare sunt din județul Suceava, respectiv 483 de proiecte, dintre care 233 finalizate. Valoarea totală este de 286 de milioane de euro, din care 187 de milioane de euro este valoarea proiectelor finalizate.

„Asta trebuie să fie și o chestiune de mândrie pentru că înseamnă că aveți oameni care se ocupă de comunitatea locală. Dacă răspundeți în continuare la provocări veți avea în continuare acest loc onorant, locul întâi pe țară. Sunt totuși 41 de județe în România și nu este un lucru mic să fii pe primul loc”, a afirmat ministrul, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o, vineri, la Mănăstirea Putna, unde a fost semnat un nou contract de finanțare pentru un proiect finanțat de CNI – o casă socială destinată pelerinilor, care va purta numele „Sfântul Nicolae”.

Attila-Zoltán Cseke a mers la Putna însoțit de directorul general al CNI, Manuela Pătrăşcoiu, și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Oaspeții au fost întâmpinați de starețul mănăstirii, părintele Melchisedec Velnic, și de primarul comunei, George Coroamă. La Putna ei s-au întâlnit cu călugării cărturari din această mănăstire și au vizitat Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”, un alt obiectiv finanțat prin CNI, care găzduiește, printre altele, atelierele de restaurare și valoroasa bibliotecă a lăcașului de cult. Starețul le-a mulțumit ministrului și președintelui CJ pentru sprijinul acordat de autoritățile județene și guvernamentale și i-a invitat să revină la începerea lucrărilor și apoi la inaugurarea casei „Sfântul Nicolae”.    

După ce ministrul Cseke a spus că mesajul Guvernului pentru suceveni este unul de solidaritate, având în vedere incendiul de săptămâna trecută, de la Palatul Administrativ – clădire simbol a județului Suceava, părintele stareț i-a spus că l-a ascultat „cu drag” pentru că a simțit că vorbele ministrului „au țâșnit dintr-o inimă adânc lucrătoare”.

 

 

 

Cu această ocazie, au fost semnate încă două contracte de finanțare în valoare de 5,4 milioane de lei pentru modernizarea a aproximativ 4 km de drumuri, de către primarul din Putna, George Coroamă, și reprezentantul CNI.

 

Vizita ministrului Attila-Zoltán Cseke la Mănăstirea Putna s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de cordială, acesta arătând un sincer interes atât pentru comorile dezvăluite de părintele stareț în bibliotecă și în atelierele de restaurare, cât și pentru proiectele de dezvoltare a așezământului monahal, pentru care și-a arătat toată disponibilitatea de a le susține la finanțare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, felicitați de ministrul Attila Cseke pentru că sunt „campioni absoluți” la investiții.
 Vizualizări articol: 1660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, felicitați de ministrul Attila Cseke pentru că sunt „campioni absoluți” la investiții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei