Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 60 (7672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Investiții

Ministrul Attila Cseke a anunțat că va sprijini construcția spitalelor de copii și boli infecțioase de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a dat asigurări, vineri, că Guvernul României va sprijini construcția spitalelor de copii și de boli infecțioase de la Suceava. Attila Cseke a fost prezent la Spitalul Vechi, în curtea căruia vor fi construite cele două unități spitalicești. Attila Cseke a ajuns la Spitalul Vechi într-o mașină electrică a primăriei, pentru a marca astfel „Vinerea verde”. La începutul vizitei, președintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, i-a prezentat o investiție care se află în derulare, respectiv construcția unui bloc de locuințe ANL cu 30 de apartamente pentru cadrele sanitare, precum și proiectele pentru spitalul de pediatrie și obstetrică-ginecologie, noul spital de boli infecțioase și pasajul subteran dintre cele două corpuri.

 

Flutur: Noile investiții la spitalul județean depășesc 160 de milioane de euro

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că toate aceste investiții depășesc suma de 160 de milioane de euro.

El a precizat că blocul ANL va avea 30 de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale, iar investiția este finanțată cu 6,3 milioane de lei de către Ministerul Dezvoltării, la care se adaugă alte două milioane de lei, sumă asigurată de CJ Suceava pentru utilități. Gheorghe Flutur i-a prezentat ministrului proiectul pentru spitalul de pediatrie și obstetrică-ginecologie, cu 440 de paturi. „De asemenea, tot aici avem și clădirea monobloc pentru spitalul de boli infecțioase. Este o investiție la fel, foarte-foarte curajoasă. Noi avem documentațiile și suntem în linie dreaptă cu ele. Apoi vorbim de un pasaj subteran între corpul de spital nou și spitalul vechi. Și noi acum facem documentația și căutăm finanțare pentru acest tunel de circa 200 de metri lungime, trecerea pe sub drumul european 85”, a explicat președintele CJ Suceava.

 

Ion Lungu l-a invitat pe ministrul Dezvoltării la inaugurarea Sălii Polivalente

Tot în cadrul vizitei, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a prezentat ministrului Dezvoltării proiectul viitoarei Săli Polivalente de la Suceava. El a spus că Sala Polivalentă din Suceava va avea o capacitate de 5.000 de locuri, cu demisol, parter și două etaje. De asemenea, pe lângă sala cu 5.000 de locuri, va mai fi construită și o sală de antrenament cu 276 de locuri, o sală de bowling, săli de gimnastică și fizioterapie, precum și parcări pentru sportivi și una pentru public. „Vreau să mulțumesc domnului ministru pentru sprijinul acordat la Guvern în promovarea hotărârii de guvern, precum și doamnei director al CNI, domnului președinte Gheorghe Flutur și domnului deputat Ioan Balan, pentru că aici la Suceava suntem o echipă, iar acesta este un proiect important, nu numai decât pentru Suceava, ci și pentru întreaga zonă. Și vă fac o provocare. Vă așteptăm la tăiat panglica”, a declarat Ion Lungu, el amintind că investiția în Sala Polivalentă se ridică la circa 185 de milioane de lei.

 

Attila Cseke: ”Nu am venit cu mâna goală”

Attila Cseke a declarat că Guvernul României susține toate cele patru investiții importante pentru municipiul Suceava. „Nu am venit cu mâna goală. Joi a apărut deja în Monitorul Oficial hotărârea Guvernului de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru noua Sală Polivalentă. Este o investiție a Guvernului, prin Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții. Urmează din acest moment să organizăm prin CNI achiziția publică pentru acest obiectiv de investiții. În momentul în care achiziția este finalizată putem să dăm drumul la lucrări. Pot să îi asigur pe cei din Suceava că Guvernul are resursele financiare pentru această investiție. Important este că Guvernul este de acord și susține Suceava în construcția acestei săli polivalente”, a precizat Attila Cseke.

El a mai anunțat că pentru spitalele de copii și de boli infecțioase au fost demarate deja procedurile pentru întocmirea studiilor de fezabilitate. „Aceste studii ne vor da exact valorile pentru cele două investiții, dar ele sunt clar importante. Și vă spun și în calitate de ministru al Dezvoltării că ele vor fi susținute de către Guvern. Ele sunt importante pentru această zonă. Este foarte important ca într-un județ ca Suceava, cu peste 700.000 de locuitori, să avem un bloc pediatric care să deservească nu numai județul, dar și zona adiacentă. Suntem în proceduri de derulare a acestei investiții și pot să vă asigur că Guvernul acordă o atenție deosebită pentru această zonă”, a spus Attila Cseke. El a subliniat faptul că și construcția unui pasaj subteran între spitalul nou și cel vechi este o investiție extrem de importantă, care va beneficia de sprijinul Guvernului. În același timp, el a anunțat o altă investiție importantă care se va realiza în municipiul Suceava, respectiv construcția unui nou cămin studențesc pentru Universitatea „Ștefan cel Mare”. Ministrul Dezvoltării a precizat că în perioada următoare Guvernul se va pronunța asupra propunerii de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru acest cămin studențesc, o investiție estimată la 131 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Attila Cseke a anunțat că va sprijini construcția spitalelor de copii și boli infecțioase de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Attila Cseke a anunțat că va sprijini construcția spitalelor de copii și boli infecțioase de la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei