Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 60 (7672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Unde, ce se strică?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alaltăieri seara, la orele la care altădată aşteptam trepidând să vedem la lucru echipele româneşti care răzbătuseră până în aşa-zisa "primăvarăeuropeană", ne-am aşezat cu ochii în televizor spre a-i vedea la lucru pe reprezentanţii noştri în Europa League: nu o echipă sau chiar două, cum aveam cândva, ci doi fotbalişti, Nicușor Stanciu şi Ianis Hagi, fiecare jucând la câte una din echipele care se înfruntau direct: Slavia Praga şi Glasgow Rangers. Acum se naşte întrebarea pe care comentatorii noştri nu o ratează niciodată în cazuri similare din indiferent care sport (cel mai adesea tenis feminin, unde avem mai multe reprezentante şi deci şanse mai mari de a se întâlni între ele, dar la fel s-au petrecut lucrurile şi la handbal feminin, la meciul CSM Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, din Champions' League), anume cum e mai bine: aşa cum s-a întâmplat datorită tragerii la sorţi, adică indiferent de rezultate vom avea un român şi în sferturile de finală ori să fi nimerit în optimi meciuri cu alţi adversari, şi astfel să crească şansele ca amândoi să fi ajuns în etape superioare? Vă garantez că răspunsurile se împart perfect în două, adică 50% dintre eventualii chestionaţi ar zice una, iar ceilalţi... exact invers. După mine, e bine să ai certitudinea prezenţei măcar a unuia dintre ei, fiindcă dacă ar fi dat peste Man United, Arsenal ori Milan, chiar şi Ajax, nu ştiu dacă vreuna din cele două ar fi scăpat nebătutăîn ambele meciuri. Aşa, a ieşit un 1-1 rezonabil, după un meci plăcut ochiului, şi cu cei doi români, purtători ai tricoului cu numărul 10, pe post de eroi ai meciului: Stanciu a înscris golul Slaviei, cu un şut excepţional, iar Hagi a alergat nebuneşte după o minge ca şi ieşită, a ajuns-o şi i-a pus o pasă care a însemnat 99% din gol unui coechipier. În principiu, Glasgow păstrează prima şansă, dar Slavia poate înscrie şi afară, şi de aceea calificarea poate fi a oricăreia. Revenind la băieţii noştri, e indiscutabil că fiecare din ei e cel mai bun din echipa sa. E clar că sunt extrem de importanţi în angrenajul echipei. Au talent, au tehnică, au de toate. Şi totuşi, Stanciu nu a făcut niciodată saltul aşteptat către fotbalul mare, iar Ianis nu pare nici el pornit pe drumul ăsta. Unde şi ce se strică pe drum la fotbaliştii români, astfel încât ei aproape niciodată nu ajung unde ne-am dori cu toţii?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde, ce se strică?.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Unde, ce se strică?5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei