Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 60 (7672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Soluție

Palatul Administrativ din Suceava va fi scanat 3D pentru lucrările de refacere după incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că toate spațiile din Palatul Administrativ vor fi scanate 3D pentru lucrările de refacere după incendiul care a distrus mansarda și a afectat aproape toată clădirea. Anunțul a fost făcut după vizita ministrului Dezvoltării, Attila Cseke, la Palatul Administrativ, acesta ținând să vadă pagubele produse de incendiu. Flutur a spus că imediat după incendiu, instituția pe care o conduce a luat mai multe măsuri pentru salvarea a ceea ce se poate și pentru mutarea activității Consiliului Județean și a Prefecturii în alte locații.

De asemenea, el a precizat că în cursul zilei de joi a fost semnat contractul cu o firmă care va construi o șarpantă provizorie pentru protejarea clădirii de intemperii. „În același timp, facem și o scanare 3D a tuturor birourilor din Palatul Administrativ pentru a avea un început în proiectarea pentru ceea ce avem de făcut în perioada care urmează și am luat măsuri de securizare a spațiilor împreună cu ISU”, a precizat șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a mai declarat că joi seara a fost finalizată și evaluarea cantitativă a pagubelor, iar Consiliul Județean este în măsură să depună în momentul de față la Compania Națională de Investiții documentația necesară pentru alocarea de fonduri în vederea refacerii clădirii Palatului Administrativ. „Trebuie spus că pe 26 martie avem termenul final cu firma care face expertiza tehnică pentru Palatul Administrativ și în felul acesta intrăm în linie dreaptă pentru a începe refacerea acestei construcții.

Domnul ministru mi-a dat niște vești foarte bune și eu îi mulțumesc încă o dată pentru acest semn de solidaritate”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai spus că a convocat pentru ziua de luni o echipă de specialiști pentru a finaliza procedurile de proiectare a lucrărilor, la discuții urmând să fie prezenți reprezentanți ai Ordinului Arhitecților și Inspecției de Stat în Construcții. „Vom avea o primă consultare, dar nu ne vom opri aici. Noi trebuie să respectăm ceea ce vor spune cei responsabili de monumentele istorice, cum e și cazul Palatului Administrativ. Dar într-adevăr din punct de vedere funcțional va trebui să luăm toate măsurile pentru a evita orice riscuri pentru perioada care urmează”, a spus Flutur, care a mai adăugat că ministrul Atilla Cseke i-a dat asigurări că după ce va fi finalizată întreaga documentație va introduce în ședința de Guvern un proiect pentru alocarea fondurilor necesare lucrărilor de reconstrucție a  Palatului Administrativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Palatul Administrativ din Suceava va fi scanat 3D pentru lucrările de refacere după incendiu.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palatul Administrativ din Suceava va fi scanat 3D pentru lucrările de refacere după incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei