Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 60 (7672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Prudență

Vaccinări suspendate cu AstraZeneca din lotul ABV 2856 la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vaccinările au fost suspendate ieri dimineață la Centrul de Vaccinări AstraZeneca de la Colegiul ”Ștefan cel Mare” din Suceava, în urma sesizărilor  referitoare la unele probleme de sănătate apărute la cei cărora li s-a inoculat acest ser. Cele circa 180 de fiole de vaccin rămase în centrul de vaccinare sucevean au fost introduse în carantină, iar cei aflați pe lista de vaccinări pentru ziua de vineri urmează a fi reprogramați. Vaccinările vor continua după primirea unui nou lot, care este pe cale de a sosi la Suceava în scurt timp.

Până acum în centrul de vaccinare AstraZeneca din Suceava au fost vaccinate 1.056 de persoane, toate cu vaccin provenind doar din lotul ABV 2856, însă nu au fost înregistrate reacții adverse grave. Problemele provin însă din alte zone ale Europei, cum ar fi Italia, care a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinurile provenite din lotul ABV 2856, lot din care România a recepționat prima tranșă la data de 7 februarie a acestui an. Din acel lot au intrat în țară atunci 81.600 doze, iar începând cu data de 15 februarie au fost utilizate 77.049 de doze dintre acestea, care fuseseră distribuite în 22 de județe, între care și Suceava.

În cursul serii de joi a avut loc o ședință în care a fost analizată situația celor două loturi de vaccinuri, AVB 2856 și ABV 5300 (ultimul fără livrări în România). Ca măsuri luate au fost în primul rând carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, continuarea vaccinării cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de față în România, precum și înlocuirea celor 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat. În același timp într-un comunicat al Agenției Europene a medicamentului se arată că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate.

 

Doze existente plasate în carantină în așteptarea unui nou lot de vaccin AstraZeneca

Din totalul de doze intrate în cadrul centrului sucevean de vaccinare cu AstraZeneca, 180 au fost carantinate. Medicul coordonator al centrului de vaccinare, dr. Viorica Tancău, a declarat pentru Monitorul de Suceava: ”S-au vaccinat 1.056 de persoane, din care toți au fost vaccinați din acest lot ABV 2856. Nu au fost nici un fel de probleme post-vaccinare, i-am supravegheat timp de 15 minute. După câteva zile unii pacienți au semnalat ușoare reacții adverse, de genul dureri locale la nivelul mâinii la care a fost făcut vaccinul, poate ușoare stări subfebrile, dureri musculare, însă foarte, foarte rar. Aceste cazuri sunt foarte rare, majoritatea au suportat fără nici o problemă acest vaccin. Lotul AVB 2856 acum a fost retras, pus în carantină și acum așteptăm să ne vină un alt lot cu care să continuăm vaccinarea. Oamenii programați au venit de dimineață pentru vaccinare, noi le-am luat numerele de telefon și îi vom anunța în momentul în care vine lotul și se vor vaccina în continuare.”

 

Medicul a mai transmis că ”lumea trebuie să aibă încredere în acest vaccin. Reacțiile care apar, dacă apar după vaccinare, sunt tocmai un răspuns al organismului la vaccinul introdus, deci sunt reacții pozitive și oamenii pot fi convinși că în felul acesta organismul răspunde la ceea ce este introdus prin vaccin, adică anticorpii care se vor forma, necesari pentru combaterea acestui virus.”

În centrul sucevean de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” sunt așteptate vaccinurile provenite dintr-un lot nou, cu care se vor vaccina cei programați în continuare, iar cele circa 80 de persoane care trebuiau să se vaccineze vineri vor fi reprogramate telefonic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinări suspendate cu AstraZeneca din lotul ABV 2856 la Suceava.
 Vizualizări articol: 1810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinări suspendate cu AstraZeneca din lotul ABV 2856 la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei