Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 5 (7617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Uciderea și rănirea animalelor

Condamnat pentru împușcarea a doi câini ciobănești carpatini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care a împușcat cu arma de vânătoare doi câini din rasa ciobănesc carpatin, pe un teren de la Plopeni - Salcea, chiar sub ochii proprietarului animalelor, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Suceava pentru mai multe infracțiuni, respectiv uciderea animalelor, cu intenție, rănirea animalelor (unul dintre câinii împușcați a supraviețuit) și uz de armă fără drept. Dumitru Stanciu a primit o pedeapsă rezultantă de 1 an și 2 luni de închisoare, în condițiile în care mai avea o pedeapsă de 10 luni închisoare pentru tăiere fără drept de arbori. Pedeapsa fost suspendată condiționat pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni. Așadar, inculpatul nu va ajunge la pușcărie dacă va respecta termenul de încercare, cu precizarea că sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Bărbatul care a împușcat câinii are impuse mai multe obligații, printre care și cea de a presta 80 de zile de muncă în folosul comunității. 

Faptele s-au petrecut în mai 2016, fiind relatate pe larg la vremea respectivă în Monitorul de Suceava.

După cum am amintit, la scena împușcării câinilor a fost martor chiar proprietarul câinilor, care avea o stână de oi şi capre în lunca râului Suceava, în apropierea punţii din zona satului Lisaura.

Sorin Savin, proprietarul stânei şi al câinilor, se deplasa cu animalele în zona gropii de zgură a CET-ului și a relatat că, la un moment dat, a văzut cum autoturismul condus de Dumitru Stanciu, un alt proprietar de animale din zonă, pe care îl cunoștea foarte bine, a apărut în zona podului CFR şi acesta a coborât din autoturism, împreună cu fiul său şi cu un alt tânăr. Sorin Savin, parte civilă în procesul de la Judecătoria Suceava, a declarat: „În timp ce doi câini mari ai mei şi unul mic se jucau pe un câmp din preajmă, bărbatul a coborât din maşină, a scos arma şi a tras două focuri în cei doi câini ciobăneşti mari. Căţeaua mare, de 3 ani, de rasă ciobănesc carpatin, a murit pe loc, fiind lovită în cap, iar cealaltă a fost rănită în pulpa piciorului din spate şi la un picior din faţă. S-a urcat apoi în maşină şi a dispărut (Dumitru Stanciu – n.r.), fără a avea timp să-l întreb măcar de ce a făcut asta.”

Al doilea câine a fost salvat după ce a primit îngrijiri de la un medic veterinar.  

Sorin Savin a făcută inițial o plângere penală la Poliţia oraşului Salcea pe numele bărbatului care a tras cu puşca asupra animalelor, poliţiştii adresându-se cu cereri de lămurire a morţii animalului către Direcția Sanitar Veterinară Suceava. Cadavrul câinelui a fost examinat de un medic veterinar, tocmai pentru ca acesta să poată preciza modul în care au fost produse leziunile care au dus la moartea animalului. Fragmentele de alice recoltate în timpul necropsiei au confirmat fără dubiu împușcarea cu arma de vânătoare a inculpatului.

Dumitru Stanciu a declarat inițial că a confundat câinii de stână ai proprietarului cu nişte câini vagabonzi, pe fondul de vânătoare din zona respectivă existând emisă o autorizaţie pentru combaterea animalelor dăunătoare. Proprietarul puştii avea autorizaţie legală de deţinere a armei. Prin decizia Judecătoriei Suceava, s-a dispus confiscarea specială a armei cu care s-a tras, Laurona (Habicht).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat pentru împușcarea a doi câini ciobănești carpatini.
 Vizualizări articol: 2590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnat pentru împușcarea a doi câini ciobănești carpatini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitane cu ciocolată (de post) Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel pregătite se păstrează la temperatura camerei, în bucată întreagă, învelită în hârtie, nu... Citeşte