Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 5 (7617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură mai blândă

Tânărul la care s-au găsit circa 1,2 kilograme de substanțe etnobotanice, trimis în arest la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul care a fost arestat acum câteva zile pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv vânzarea de pliculețe cu etnobotanice, a plecat acasă. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au admis contestația depusă de Bogdan Ioan Pielmuș, în vârstă de 31 de ani, din Gura Humorului, și au înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Această soluție este definitivă, iar măsura arestului la domiciliu este valabilă pentru următoarele 27 de zile. La perchezițiile efectuate de procurorii DIICOT Suceava, în locuința humoreanului s-au găsit aproximativ 1,2 kilograme de substanțe cu efect psihoactiv, etnobotanice cum sunt denumite generic acestea.

Bogdan Ioan Pielmuș era monitorizat de foarte multă vreme de structurile de combatere a crimei organizate, au precizat surse judiciare. Primele date despre acesta și comerțul cu etnobotanice s-au adunat din 2014-2015. Din informațiile noastre, pe perioada monitorizării, sunt consumatori care s-au alimentat de la acesta de zeci de ori. În cazul unuia chiar, în intervalul 2016-2020, sunt date cu privire la livrarea și comercializarea de etnobotanice de 200 de ori către același consumator.

Mai mult, în mai multe cazuri, cei care s-ar fi alimentat cu droguri de la tânărul pus acum sub acuzare au fost prinși pe stradă de polițiști sau jandarmi, fiindu-le confiscate pliculețele ”de vise”. Inclusiv Bogdan Ioan Pielmuș a avut un episod de acest gen. În anul 2016, acesta a fost oprit în trafic, la Șcheia, în timp ce ducea o cantitate de etnobotanice de la Gura Humorului spre Suceava. Polițiștii nu aveau atunci date despre vreun transport de droguri, însă le-a atras atenția comportamentul precipitat al celui de la volan, care nu a putut prezenta la control nici documente personale sau ale mașinii. S-a ajuns la control corporal, moment în care tânărul a încercat să se sustragă, ulterior asupra sa fiind găsite pliculețe transparente despre care existau suspiciuni că ar conține substanțe din categoria stupefiantelor.  

Așadar, tânărul avea cât se poate de multe ”indicii” cu privire la faptul că este în atenția anchetatorilor. Cu toate acestea, a continuat activitatea infracțională. Ultima faptă ar fi din 10 decembrie 2020, când inculpatul ar fi vândut 5 plicuri cu substanțe cu efect psihoactiv.

Cu privire la banii care se învârt în această afacere, din datele adunate de polițiștii de la Serviciul Antidrog și de procurorii de la DIICOT rezultă că clienții dădeau în jur de 50 de lei pe un pliculeț de substanță din care se fac țigări pentru fumat. De exemplu, un client a plătit 400 de lei pentru opt pliculețe. Un alt client a achitat 200 de lei pentru patru pliculețe.

La un calcul estimativ, la un preț de 50 de lei la gram, rezultă că numai din marfa găsită în timpul perchezițiilor de la începutul acestei săptămâni din casa în care locuia inculpatul, 1.200 de grame de substanță înseamnă undeva la 60.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul la care s-au găsit circa 1,2 kilograme de substanțe etnobotanice, trimis în arest la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânărul la care s-au găsit circa 1,2 kilograme de substanțe etnobotanice, trimis în arest la domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitane cu ciocolată (de post) Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel pregătite se păstrează la temperatura camerei, în bucată întreagă, învelită în hârtie, nu... Citeşte